Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Το Βολτ για τις Μηνύσεις Δημητριάδη

 


Το Βολτ εκφράζει τη συμπαράστασή του στην ανεξαρτησία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και στους δημοσιογράφους που στοχοποιούνται με μηνύσεις από τον τέως Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, για το θέμα των υποκλοπών. Οι μηνύσεις εκδικάζονται σήμερα 25 Ιανουαρίου 2024, ενώ, λίγες μέρες πριν, στην ολομέλεια της Ευρωβουλής συζητήθηκε η κατ’ εξακολούθηση παραβίαση του κράτους δικαίου και της ελευθεροτυπίας από την Ελλάδα. 


Ο κ. Δημητριάδης μηνύει και ανερυθρίαστα στοχοποιεί την ελεύθερη δημοσιογραφία ζητώντας εξοντωτικά ποσά και αποσκοπώντας στον εκφοβισμό των δημοσιογράφων. Ζητούμε η Ελλάδα να σεβαστεί άμεσα τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την προστασία των δημοσιογράφων και των πολιτών. Η πρακτική της ΝΔ στην απόκρυψη στοιχείων είναι γνωστή. Όταν όμως αφορά την αποκάλυψη πολιτικού σκανδάλου, η αποφυγή ανάληψης της προσωπικής πολιτικής ευθύνης μέσω της στοχοποίησης του Τύπου και της παρεμπόδισης της ελευθερίας του συνιστά απαξίωση του κράτους δικαίου που δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές δημοκρατικές αξίες. 
 

Από την πρώτη στιγμή η ευρωβουλευτής τού Βολτ Σοφί Ιντ Βελτ κατήγγειλε στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής αυτές τις πρακτικές παραθέτοντας στοιχεία και απαιτώντας να ληφθούν μέτρα.
 

Την ώρα που η Ελλάδα μετρά καταδίκες και πρόστιμα παραβιάσεων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η Κυβέρνηση κωφεύει και επιδιώκει μέσω τάχα μεταρρυθμιστικών νομοθετημάτων να αποκρύψει τις πολιτικές της σκοπιμότητες.
 

Τ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου