Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ‘WORKING TOGETHER TO REDUCE BYCATCH IN THE MEDITERRANEAN’

 

Πρόγραμμα MedBycatch

 

3 ΜΑΡΤΙΟΥ / Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής 

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022

 

Το MEDASSET- Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών και οι εταίροι του μεσογειακού προγράμματοςγια τη μελέτη και την αντιμετώπιση της παρεμπίπτουσας αλιείας MedBycatch προσκαλούν το κοινό να συμμετέχει διαδικτυακά στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας WORKINGTOGETHERTOREDUCEBYCATCHINTHEMEDITERRANEAN’ την Πέμπτη 3 Μαρτίου - 6 μ.μ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής. Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν μέσω ανοιχτής εκδήλωσης στην πλατφόρματου Facebook(FBEventlink:https://www.facebook.com/events/641092580450682).

 

Μέσα από ένα φωτογραφικό πανόραμα εικόνων και στιγμών, σας καλούμε να γιορτάσου με μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής σε ένα εικονικό ταξίδι στη Μεσόγειο.

 

Η παρεμπίπτουσα αλιεία ευάλωτων ειδών (bycatch) αποτελείβασικόζήτημαγιατηδιατήρησητηςβιοποικιλότηταςστηΜεσόγειο. Παράλληλα με τα είδη – στόχος, αιχμαλωτίζονται στα αλιευτικά εργαλεία και ευάλωτα είδη όπως θαλάσσιες χελώνες, καρχαρίες και σαλάχια, θαλάσσια θηλαστικά, θαλασσοπούλια και κοράλλια και σπόγγοι. Η διαδικτυακή έκθεση φωτογραφίας WORKINGTOGETHERTOREDUCEBYCATCHINTHEMEDITERRANEANτοποθετεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την κοινή προσπάθεια που συντελείται για τη μείωση των επιπτώσεων της παρεμπίπτουσας αλιείας στη βιοποικιλότητα της Μεσογείου στο πλαίσιο του προγράμματος MedBycatch. Στοπυρήνα του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται σε Μαρόκο, Τυνησία, Τουρκία, Ιταλία και  Κροατία, βρίσκεται η συνεργασία των αλιέων με την επιστημονική κοινότητα.

Hκ. Νάντια Ανδρεανίδου, Υπέυθυνη Προγραμμάτων και Πολιτικής του MEDASSET και Υπεύθυνη του προγράμματος MedBycatchδήλωσε: «Με μεγάλη χαρά σας καλούμε στα διαδικτυακά εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του προγράμματος MedBycatch. Μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα συναισθήματα που ξυπνούν οι εικόνες, επιθυμούμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον στην αντιμετώπιση της παρεμπίπτουσας αλιείας και τη σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας στη Μεσόγειο. Αφήστε τα σχόλιά σας και μοιραστείτε την ανοιχτή εκδήλωση στο Facebookμε τους φίλους σας» 

Σημαντικές πληροφορίες:

 

1.    LinkΔιαδικτυακών Εγκαινίων: https://www.facebook.com/events/641092580450682

 

2.    Περισσότερα για το πρόγραμμα MedBycatch: https://www.medasset.org/portfolio-item/medbycatch-project/

 

1.    Το πρόγραμμα MedBycatchυλοποιείται από: BirdLife Europe and Central Asia, SPA RAC,IUCN , ACCOBAMS,GFCM/FAO, WWF Mediterranean Marine InitiativeκαιMEDASSET.

 

Σεσυνεργασίαμε: INSTM, AAO, DGPA, WWF Tunisie, WWF Turkey, DEKAMER, DogaDernegi, TUDAV, GREPOM, INRH, WWF Adria, BiOM, WWF Italia, LIPU, SEO/Birdlife and LPO.  

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείταιαπότοίδρυμαMAVA.

 

3.    ΕπιμέλειαέκθεσηςΠεριοδικόΦωτογράφος

 

4.      Το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) ιδρύθηκε το 1988 στην Αγγλία και το1993 στην Ελλάδα. Είναι διεθνής περιβαλλοντική ΜΚΟ και Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει στόχο την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη την Μεσόγειο, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ενημερωτικών εκστρατειών, της εκπαίδευσης και της άσκησης πίεσης σε σχετικούς φορείς. Από την ίδρυσή του συνεργάζεται με το Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP/MAP) και είναι μόνιμο Μέλος/Παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης (Συμβούλιο της Ευρώπης) από το 1988.

 

5.   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου