Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Δημήτρης Μεσορράχης : Το μονοπάτι της Ευγενίας


 


Μυθιστόρημα


 


(Σελ.: 176, τιμή: 12 ευρώ)
Δημήτρης Μεσορράχης Το
μονοπάτι της Ευγενίας

  


Η Ευγενία δεν χρειάστηκε ποτέ να αναλωθεί στον αγώνα της επιβίωσης ή σε ρομαντικές εξαρτήσεις. Η νεαρή αρχιτέκτων, απαλλαγμένη από υποχρεώσεις, επιδίδεται σε αυτοσχέδιες περιπέτειες, εντός και εκτός συνόρων, αναζητώντας υλικό για να συνθέσει την κοσμοθεωρία της: το τέλειο κτήριο, το τέλειο πιάνο, τον τέλειο άνθρωπο. Με οδηγό την επιστήμη και την τέχνη ωθείται σε μια επικίνδυνη κατάδυση προς τον πυρήνα της ύπαρξης. Η επιβίωση μέσα σ’ αυτό το υπαρξιακό ναρκοπέδιο δεν είναι εύκολη, ούτε και η κάθαρση εγγυημένη. Αλλά η Ευγενία δεν θα σταματήσει αν δεν φτάσει στο τελευταίο κομμάτι του πάζλ.

Μεσορράχης

 


Ο Δημήτρης Μεσορράχης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι χημικός μηχανικός, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών και απόφοιτος της Σχολής Ανωτάτων Εμπορικών Σπουδών του Παρισιού (École des Hautes Études Commerciales de Paris, HEC) στη διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί στη βιομηχανία χρωμάτων, στην παραγωγή υδρογόνου και στον βιομηχανικό σχεδιασμό νέων προϊόντων. Είναι κάτοχος δύο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και έχει δημοσιεύσει μελέτες χημικών διεργασιών και θεωρητικής φυσικής.

Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Από τις εκδόσεις της Εστίας κυκλοφορεί το πρώτο του μυθιστόρημα "Η ανάβαση" (2017), το οποίο ήταν υποψήφιο για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, στα Βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων και στα Λογοτεχνικά Βραβεία του περιοδικού Αναγνώστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου