Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Η Έκθεση «Ορυκτά και Άνθρωπος» στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Θεσσαλονίκη


 
Θεσσαλονίκη, 3 Σεπτεμβριου, 2019. 

Tο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ,σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), διοργανώνουν την έκθεση «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» και «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ».

Πρόκειται για μια έκθεση εξαιρετικού ενδιαφέροντος με Πολιτιστικές, Εκπαιδευτικές και Εικαστικές προεκτάσεις. Τα ορυκτά αποτελούν μέρος της ζωής των ανθρώπων. Χωρίς αυτάδεν ζούμε, αφού βρίσκονταιπαντού γύρω μας, είτε στο φαγητό που τρώμε, στις μετακινήσεις, την επικοινωνία μας, την εργασία, την σύγχρονη τεχνολογία, την τέχνη και  σε πολλαπλέςμορφές της καθημερινότηταςμας αλλά και των επιστημών του μέλλοντος.

Η έκθεση αυτή δημιουργήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με τη συνδρομή του ΣΜΕ και  παρουσιάζεταιστο ΑριστοτέλειοΜουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ στο νέο κτήριο στο λιμάνι (Προβλήτα Α΄), προκειμένου να φιλοξενηθεί και να προβληθεί στο ευρύ κοινό της  Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, ύστερα από την μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε στην Αθήνα από μικρούς και μεγάλους.
Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και του ΣΜΕ, ο οποίος έχει και την οργανωτική φροντίδα της Έκθεσης. Έχει ως σκοπό να φέρει τo ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα  τους μαθητές όλων των βαθμίδων,  κοντά στη χρησιμότητα των ορυκτών στην καθημερινή ζωή και τη διαχρονική αναγκαιότητά τους στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Παράλληλα με τα εκθέματα θα υπάρχει προβολή βίντεο και ξεναγήσεις όπου θα παρουσιάζεται η ιστορία των ορυκτών σε κάθε εποχή από την αρχαιότητα έως σήμερα και πως αυτά συνδέονται με τη σύγχρονη τεχνολογία  αλλά και την εξέλιξη της επιστήμης.

Διάρκεια έκθεσης: 7 Οκτωβρίου 2019- 31 Μαΐου 2020.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 9.30-14.30.

Είσοδος δωρεάν.

 

Πληροφορίες:  EpiDirect, Λήδα Παπαδοπούλου, 2310 227225,

Κωνσταντίνα Χαρίση kcharisi@epidirect.gr , lpapadopoulou@epidirect.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου