Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Στρογγυλή Τράπεζα «ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Ανταγωνιστικοί ή συμπληρωματικοί θεσμοί;»


Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Εταιρείας Κρητικών Σπουδών ,
Πύργος Αλικιανού, 26 Σεπτεμβρίου 2019  Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών Ίδρυμα Καψωμένου,  σε  συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης  ̶ Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, οργανώνει Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα «Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολόγιο. Ανταγωνιστικοί ή συμπληρωματικοί θεσμοί;». Σκοπός της διοργάνωσης είναι να συζητήσει όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από την οργανωτική αυτή μεταρρύθμιση, θεσμικά, διοικητικά, νομικά, γραφειοκρατικά, καθώς και ζητήματα επιστημονικής έρευνας, που αφορούν τη διάσωση και ερευνητική αξιοποίηση του τεράστιου πλούτου πληροφοριών που περιέχονται στα δημόσια βιβλία των Υποθηκοφυλακείων για την ανθρωπογεωγραφία των αντίστοιχων περιοχών.

Για το σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί  εκπρόσωποι των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, της Περιφέρειας και των Δήμων, εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων και συλλόγων, πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα Τελετών της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών, στον Πύργο  Αλικιανού, στις 26 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 19.30.                    Εκ μέρους των Οργανωτικών Φορέων 

             Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών                Ομότ. καθηγητής Ερατοσθένης Γ. Καψωμένος
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου