Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Μανδραγόρας :Animation και Εικαστικά για παιδιά και ενήλικες!


       







Αποσπάσματα από τις εργασίες των παιδιών και των ενηλίκων στα εργαστήρια animation του Μανδραγόρα 32Β από τη χρονιά 2018-2019.


















Ο Χώρος Τέχνης Μανδραγόρας 32Β συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τις εκπαιδευτικές του δράσεις για παιδιά και ενήλικες!

Εικαστικά για παιδιά 5 ως 15 ετών και Animation για παιδιά 8 ως 15 ετών.
Μέσα από τη ζωγραφική θα δημιουργήσουμε ομαδικά και προσωπικά έργα, διαφορετικούς κόσμους και τοπία, θα κατασκευάσουμε ανθρώπινους χαρακτήρες, ζώα και αντικείμενα, θα φτιάξουμε μάσκες και άλλες κατασκευές. Θα εξερευνήσουμε τη σχέση της εικόνας με τον λόγο και τον ήχο για να δημιουργήσουμε μια μικρού́ μήκους ταινίας stop motion animation με το συνδυασμό πλήθος τεχνικών. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τις βασικές λειτουργιές του σενάριου, των ρολών, των διαλόγων, των σκηνικών, των ήχων και της κατασκευής χαρακτήρων-κουκλών.

Τμήματα Stop Motion Animation για ενήλικες, με τις τεχνικές του puppet και clay animation, cutout, replacement και pixilation.
Στο εργαστήριο animation του χώρου τέχνης ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ 32Β εστιάζουμε σε αυτό που κατά τη γνώμη μας είναι πάνω και περισσότερο απ’ όλα το animation. Η εικαστική πλευρά του κινηματογράφου, η αποτύπωση της ανθρώπινης χειρονομίας μέσα από κινούμενες γραμμές, χρώματα και ήχους, καθώς και η εμψύχωση τρισδιάστατων φιγούρων και κατασκευών.Στο εργαστήριο animation οι διδασκόμενοι και διδασκόμενες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους σταθμούς εργασίας 2D animation, τα πλατό του Stop Motion animation και του Cut Out animation. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν εκπαίδευση στις βασικές αρχές του animation, στο pre-production (βασικό σενάριο, σχεδίαση χαρακτήρων-κούκλας και story board) και στη χρήση του εξοπλισμού με σκοπό τη δημιουργία μικρού μήκους animation με τις παραπάνω τεχνικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου