Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Συνουσιάσου, FIFA…




Στα αγγλικά ηχεί δυνατότερο (Fuck FIFA ! ), αλλά ούτως ή άλλως είναι μια υβριστική συντομογραφία εναντίον του Μουντιάλ της Βραζιλίας και όλων όσων συνεπάγεται :  Εκκαθάριση της πολεοδομικής εικόνας, «πολιτισμός», ακραιφνής γιορτή του αθλητικού πνεύματος, «ίτε παίδες γκολτζήδες» σε όλες τις γλώσσες των κρατών που συμμετέχουν….Θυμάμαι επί δικτατορίας στην Ελλάδα, πόσοι  έβαλαν εναντίον του ποδοσφαιρικού θεάματος  ως «όπιου του λαού» και πόσοι αποδοκίμαζαν το ιστορικό φιλί του «Στρατηγού» Δομάζου με τη γυναίκα του Συνταγματάρχη δικτάτορα, Δέσποινα Παπαδοπούλου… Τώρα ένα άρθρο του Παναγιώτη Κάτσικα ( πηγή: alfavita) εξηγεί τα δρώμενα μιας πολιτικής ευπρεπεισμού,  που καταναλώνει ανθρώπους και δικαιώματα….


ΚΑΤΣΙΚΑΣ :
"Κάτω από το "φανταχτερό" Μουντιάλ, που θα φιλοξενήσει σε λίγο καιρό η Βραζιλία, κρύβεται πολλή βρωμιά. Οι σκηνές της χώρας της μπάλας και της σάμπα, φεύγουν και στην θέση τους έρχονται οι δολοφονίες και το "καθάρισμα" ολόκληρων περιοχών! Η υμνολογία της ανάπτυξης, θολώνει από τις μεγάλες πόλεις που θυμίζουν την κόλαση, τους πραγματικούς στρατούς αλλά και τους στρατούς των φτωχών.

Εδώ πλέον το όνομα της FIFA, είναι συνώνυμο της εξαθλίωσης, της επέλασης των  κολοσσών - εταιρειών, της άγριας καταστολής και του χάσματος των αντιθέσεων. Σε ένα εγκαταλελειμμένο τρένο, κάποιοι έχουν ζωγραφίσει ένα τεράστιο γκράφιτι: "Fuck Fifa"

 


Χιλιάδες Βραζιλιάνοι διαδηλώνουν εδώ και μήνες  με κύριο σύνθημα «Δεν θέλουμε γήπεδα, θέλουμε υγεία και εκπαίδευση».
Τον Iούνιο που μας πέρασε,  οι δρόμοι των πόλεων της Βραζιλίας, πλημμύρισαν από τουλάχιστον 1.000.000 διαδηλωτές. Κατά τη δέκατη μέρα των κινητοποιήσεων, οι οποίες πήραν χαρακτήρα κοινωνικής εξέγερσης, υπήρξε ο πρώτος νεκρός.

Όσο πλησιάζουμε στο εναρκτήριο λάκτισμα, οι μεραρχίες αντιμετώπισης ταραχών  της  Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βραζιλίας καθαρίζουν το τοπίο από τους ανεπιθύμητους φτωχοδιαβόλους της φαβέλας! Μάλιστα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1, επικαλούμενος αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, η ειδική δύναμη εκπαιδεύεται από το 2011, αλλά η προετοιμασία της επιταχύνθηκε μετά το κύμα διαδηλώσεων το οποίο σάρωσε τη Βραζιλία κατά την διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, τον Ιούνιο του 2013.

«Για το Παγκόσμιο Κύπελλο εκπαιδεύουμε 10.000 άνδρες για το πώς να ενεργούν κατά την διάρκεια ταραχών, και τώρα είμαστε σε θέση να αναλάβουμε δράση και στις 12 πόλεις όπου θα φιλοξενηθούν αθλητικές συναντήσεις ταυτόχρονα», δήλωσε ο συνταγματάρχης Αλεσάντρ Αουγκούστου Αραγκόν, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.



Σχεδόν κάθε μέρα η αστυνομία, η οποία έχει καταλάβει αρκετές περιοχές στο Ρίο σκοτώνει και έναν. Οι άστεγοι αντιστέκονται στην τρομοκρατία των οπλισμένων αστυνομικών.

Στην Copacabana σκοτώθηκαν τρία αγόρια από την τελευταία επίθεση. Η αστυνομία στα τέλη Μάρτη κυνήγησε τον 26χρονο Douglas Rafel da silva, έναν επαγγελματία χορευτή ο οποίος πήγε να δει τα παιδιά του και την γυναίκα του στην φαβέλα στην Copacabana. Οι αστυνομικοί του επιτέθηκαν, αυτός έτρεξε να κρυφτεί σε ένα σχολείο. Μόλις τον έπιασε η αστυνομία τον δολοφόνησε, αφήνοντας το πτώμα του στο σχολείο




 

Αργότερα η αστυνομία τον κατηγόρησε για κατοχή ναρκωτικών. Η μητέρα του και η κοπέλα του είπαν στους δημοσιογράφους πως η αστυνομία λέει ψέμματα.

Στην Φαβέλα Mare, όπου μένουν 130.000 άνθρωποι, εισέβαλλε και έκανε κατάληψη ο στρατός στα τέλη Μάρτη. Κατά την διάρκεια του "pacification" έχουν μετακινηθεί  εν'όψει Μουντιάλ 40.000 άνθρωποι!





Η αστυνομία κάτω από την γέφυρα, έχουν περικυκλώσει τους άστεγους (Πηγή)
Η πρόφαση των καρτέλ, ανοίγει το δρόμο για το "καθάρισμα"

 Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, οπλισμένοι στρατιώτες, τανκς και ελικόπτερα κάνουν περιπολίες στην Φαβέλα, με αφορμή την ύπαρξη κυκλώματος ναρκωτικών στα πλαίσια της "ειρήνευσης". Οι αρχές λένε πως θέλουν να καλυτερεύσουν την ζωή των κατοίκων. Αυτό μεταφράζεται με βίαια μετακίνηση πληθυσμού, δολοφονίες παιδιών που στα πρόσωπά τους βλέπουν έμπορους ναρκωτικών. Προφανώς, ευκαιρία μαζί με τους "dealers" , να φύγουν και οι φτωχοί κάτοικοι οι οποίοι θα "χαλάσουν" το άλλο σύγχρονο όπιο... Πως αλλιώς θα στρωθεί το χαλί του Μουντιάλ και της ανάπτυξης...
 

ΠΗΓΗ 
http://left.gr/news/matomeno-moyntial-me-opla-kai-tank-fk-fifa#sthash.r1XyTFaG.dpuf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου