Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ECOWEEK στη Θεσσαλονίκη

                                 

Την εβδομάδα που πέρασε η οργάνωση ECOWEEK ανέπτυξε ζωηρή δραστηριότητα με τα εργαστήρια οικολογικού σχεδιασμού, που διαμόρφωσαν προτάσεις πράσινου σχεδιασμού σε πάρκα και σχολεία της συμπρωτεύουσας…
Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τις αποθήκες της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και προμηθεύτηκαν υλικά που χρειάζονταν.  Επίσης, προμηθεύτηκαν χρώματα, παλιά λάστιχα, χώμα και εργαλεία, με αποτέλεσμα  τέσσερα σημεία της πόλης – το 85ο Νηπιαγωγείο, το 30ο Λύκειο, το πάρκο Κλεάνθους (δίπλα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ) και το Πάρκο Παπαναστασίου – να αλλάξουν  πρόσωπο! Ήπιες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας προβλέπονταν  να πραγματοποιηθούν και σε άλλα σημεία της πόλης – αδιαμόρφωτα πρανή της οδού Αμουλιανής Πλατεία Ελευθερίας και 6ο Γυμνάσιο – όμως  λόγω του καιρού δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν μέσα στην συγκεκριμένη εβδομάδα.
Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν χάρις στη στενή συνεργασία μεταξύ της ECOWEEK,  Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και  ομάδας ενεργών πολιτών – των Θεσσαλονίστας. Υπεύθυνοι των εργαστηρίων ήταν  καταξιωμένοι αρχιτέκτονες και αρχιτέκτονες τοπίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως το αρχιτεκτονικό γραφείο του Πέτρου Μακρίδη, το αρχιτεκτονικό γραφείο του Θωμά Δοξιάδη, ο βρεττανός περιβαλλοντολόγος Benjamin Gill, το αρχιτεκτονικό γραφείο KARD με τους Δημήτρη Ραϊδη και Αλέξανδρο Κουλουκούρη, η ιταλίδα αρχιτέκτονας Giuditta de Vecchi από το Μιλάνο με τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Μάνιο, η σχεδιάστρια βιομηχανικού σχεδιασμού Ersa Bici Nasir και η αρχιτέκτονας Semen Doyduk από την Τουρκία, οι Sloban Spasic από τη Σερβία, ο Αντρέας Νάσος, η Ευδοκία Βουδούρη, ο Παύλος Βουλγαρίδης και  ο Gernot Minke : Που επιδόθηκε στη κατασκευή ενός  κατακόρυφου κήπου και ενός πράσινου τοίχου στο Ινστιτούτο Γκαίτε .
 Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων θα δημοσιευθούν σύντομα  και – κατά πως ανέφερε ο πρόεδρος της  ECOWEEK Ηλίας Μεσσίνας – το πείραμα της Θεσσαλονίκης θα εμπνεύσει ανάλογες δράσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου