Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

58η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς




H 58η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ανοίγει  την  Πέμπτη  26 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 Μαίου , στο Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος». Μέσα σε ένα περιβάλλον μοναδικό για τα δεδομένα της Αττικής, οι σημαντικότεροι Έλληνες ανθοπαραγωγοί θα εκθέσουν τα καλύτερα φυτά στις καλύτερες τιμές. Σημαντικό  γεγονός επίσης είναι  ότι δίδεται  έμφαση στον «εδώδιμο κήπο», μέσω εκθεσιακών περιπτέρων  και ειδικών σεμιναρίων, για να φτιάξουν οι πολίτες   λαχανικά και  φρούτα -  για οικονομικούς αλλά και για ψυχαγωγικούς λόγους. Η συγκεκριμένη διάθεση  των οργανωτών της έκθεσης μου θύμισε τον Αυστραλό οικολόγο Bill Molison, που μιλούσε προ αρκετών δεκαετιών για «φαγώσιμα τοπία» (edible landscapes) εννοώντας την αξιοποίηση του αστικού χώρου με παραγωγικές φυτεύσεις…Η Αθήνα λόγου χάρη θα μπορούσε να έχει λεμονιές ή πορτοκαλιές, αντί για νεραντζιές, που δεν έχουν άλλη παραγωγική χρήση πλην της εκτοξεύσεως σε διερχόμενους παράγοντες του μνημονίου…


Οι ενδιαφερόμενοι για τις αστικές καλλιέργειες, θα μπορούσαν να εντρυφήσουν στο βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου «Τα οπωροφόρα της Αθήνας» (Εκδόσεις Παττάκη). Ίσως έτσι θα πείθονταν ότι οι οπωρώνες μιας πόλης όπως η Αθήνα, ακόμη και στην παρούσα κατάσταση, δεν είναι αμελητέοι….

Και μια τελευταία , αλλά σημαντική λεπτομέρεια :  Η έκθεση συνοδεύεται και από πολιτιστικά γεγονότα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει μια εκδήλωση για τη μαστίχα και τις ιδιότητές της (3 Μαίου, ώρα 7μμ) και μια αναφορά στον ποιητή της φύσης Νικηφόρο Βρεττάκο (4.5.12), με ομιλητές τους Νίκο Ταβουλάρη και Δημήτρη Ιατρόπουλο ….    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου