Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Μαρμάρι Εύβοιας : Παραδόσεις, θάλασσα , τέχνη

 Το διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου 2023 στο λιμάνι του Μαρμαρίου οι παραδόσεις και η θάλασσα συναντούν τη σύγχρονη τέχνη. Οι δράσεις υπό τον τίτλο «Η ζωή σε καθαρό μπλε» έχουν σαν στόχο να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία για τη δύναμη και την αξία του πολιτισμού της θάλασσας.

 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ενημέρωση και επιμόρφωση 9:30-12:30 Σχολική δράση - Βιωματική εκδρομή ευαισθητοποίησης των μαθητών του Δημοτικού και Γυμνασίου Μαρμαρίου. 19:00-21:30 Οπτικοακουστική ενημερωτική δράση. Συζήτηση, δεξαμενή ιδεών και ανταλλαγή απόψεων με τη συμμετοχή συλλόγων, αλιέων, περιβαλλοντολόγων εκπροσώπων των ΟΤΑ κλπ. 

ΣΑΒΒΑΤΟ: Τέχνη, υδάτινα έθιμα και παραδόσεις 10:30-13:30 Αναβίωση εθίμων της θάλασσας. Ιστορίες από γηραιούς αλιείς, ένα ταξίδι στους υδάτινους θρύλους και παραδόσεις της περιοχής. Ψαρομαγειρέματα από τους τοπικούς συλλόγους με παλιές ξεχασμένες συνταγές. 18:30-21:00 Καλλιτεχνικό πολυδρώμενο υπό τον τίτλο: “ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ”. Μία σύμπραξη σύγχρονης μουσικής, χορού και ζωγραφικής live με παραδοσιακά χορευτικά σχήματα. Η δράση υλοποιείται από την Κοινοπραξία Αναπτυξιακή Ευβοίας & ΟΑΣΕ ΑΑΕ ΟΤΑ - ΟΤΔ/ΕΦ CLLD/LEADER Νότιας Ευβοίας και Σκύρου στα πλαίσια των δράσεων του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία και MIS 5149190 στο Ε.Π. << Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020>> στο οποίο συμμετέχουν άλλες 20 ΟΤΔ Αλιείας σε όλη την Ελλάδα. Διοργανωτής εταίρος του έργου: Κοινοπραξία Αναπτυξιακή Ευβοίας & ΟΑΣΕ ΑΕ Τεχνικός υλοποίησης του έργου: spVivarte (η τέχνη στη ζωή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου