Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Κάλεσμα στήριξης πορείας υπεράσπισης καταλήψεων και ελεύθερων χώρων

 

Σταθμός ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια 12:00 μμ.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Πάρκου Δρακόπουλου στηρίζει την πορεία υπεράσπισης των καταλήψεων και των ελεύθερων χώρων.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Άνω-Κάτω Πατησίων που μας στήριξε στον αγώνα υπεράσπισης του πάρκου Δρακόπουλου και όσων στηρίζουν τους αγώνες για την υπεράσπιση των ελεύθερων και δημόσιων χώρων ενάντια στις κρατικές πολιτικές των αναπλάσεων, του εξευγενισμού, της τουριστικοποίησης και της καταστολής.

Στεκόμαστε στο πλευρό της κατάληψης Πάτμου και Καραβίας στα Πατήσια που απ’ τις 13/6/2023 παραμένει κλειδωμένη απ’ το Δήμο Αθηναίων (πρώην ΟΣΚ) και η οποία αποτελεί την πρώτη κινηματική δομή που έβαλε από τη δεκαετία του ’80 το ζήτημα της οικολογίας, του πρασίνου και του “όχι άλλο τσιμέντο στα Πατήσια”, στήριζε τους αγώνες για την υπεράσπιση του κληροδοτήματος Δρακόπουλου και που αποτελούσε μια ζωντανή εστία πολιτισμού και αλληλεγγύης στη γειτονιά.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Ζιζάνια που εκκενώθηκε την ίδια μέρα και ανακαταλήφθηκε στις 14/10, και που στηρίζει την πολυφυλετική γειτονιά της πλ. Βικτωρίας ενάντια στον εξευγενισμό, την τουριστικοποίηση και την φτώχεια με συλλογικές κουζίνες και λοιπές αλληλέγγυες δράσεις σε ντόπιους, προσφυγόπουλα και μετανάστριες της περιοχής.

Την εκκένωση του επί 27 χρόνια κατειλημμένου στεκιού Άνω-Κάτω Πατησίων, μετά από πιέσεις του Δήμου Αθηναίων προς τους κληρονόμους του κτιρίου, και την εκκένωση της επί 34 χρόνια κατειλημμένης Πάτμου και Καραβίας επίσης απ’ το Δήμο, δεν μπορούμε παρά να τις δούμε ως επιθέσεις τόσο στα αγωνιζόμενα Πατήσια, όσο και στη συνέλευση για την υπεράσπιση του πάρκου Δρακόπουλου. Κράτος και δημοτική αρχή αποφάσισαν να χτυπήσουν δύο εστίες αντίστασης της περιοχής μας, όμως δεν υπολόγισαν την αλληλεγγύη.

Η πόλη ανήκει σ’ εμάς που τη ζούμε, τη φροντίζουμε και παράγουμε τον πλούτο της. Μόνο με αγώνες σώζουμε τις γειτονιές, αλληλεγγύη στις καταλήψεις και σε όσα αντιστέκονται.

 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠ’ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ – ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

 

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου

16/10/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου