Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Από την Αθήνα στην Καισαριανή

 

Σας υπενθυμίζουμε τις δύο επόμενες δραστηριότητές μας για μικρούς και μεγάλους:

Περίπατος αναψυχής στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής με ενημερωτικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο την Κυριακή 29 Μαΐου, ώρες 9:30 -13:00. Το ραντεβού μας είναι στις 9:30 π.μ. στη Μονή Καισαριανής, στη στρογγυλή πλατειούλα με την πηγή και τον πλάτανο, μόλις περνάμε το τείχος της Μονής στα δεξιά του δρόμου.

Η δραστηριότητα απευθύνεται σε γονείς με παιδιά, ενδεικτικά ηλικίας 5-13 χρόνων: Θα περπατήσουμε στα μονοπάτια του δάσους, θα μάθουμε τα φυτά και τα δέντρα, θα φωτογραφίσουμε τα λουλούδια της άνοιξης, θα κάνουμε παρατήρηση πουλιών με κιάλια και θα καταλήξουμε στο Αναψυκτήριο του Δήμου Καισαριανής, στην περιοχή της Καλοπούλας. Τα παιδιά θα χρωματίσουν φύλλα και άλλα φυσικά υλικά, θα δημιουργήσουν επί τόπου πρωτότυπους πίνακες ζωγραφικής με το αποτύπωμα των υλικών σε χαρτόνι και θα καταγράψουν τα είδη που έμαθαν στη διάρκεια της ημέρας!

Το πρόγραμμά μας αναλυτικότερα διαμορφώνεται ως εξής:

- Θα ξεκινήσουμε στις 9:30 π.μ. την εισαγωγική ενημέρωση στην πηγή – πλατειούλα με τον μεγάλο πλάτανο έξω από το Μοναστήρι. Η πρώτη 1 ώρα είναι ο περίπατος με δροσιά σε ένα κατάφυτο περιβάλλον, όπου θα γνωρίσουμε τα φυτά/θάμνους/δέντρα αλλά και τα πουλιά, που λόγω εποχής θα είναι αρκετά και θα τα ακούμε, όπου δεν τα βλέπουμε.

- Παράλληλα τα παιδιά θα κάνουν καταγραφή για το τι βλέπουν ή ακούνε και ποια είδη παρατηρούν κάνοντας και απλές φωτογραφήσεις. Στις διαδρομές θα μαζέψουν υλικά από τη φύση, τα οποία θα τα αξιοποιήσουν κατόπιν στο εργαστήριο χρωματίζοντάς τα με οικολογικές μπογιές.

- Ακολουθεί ένα μικρό διάλειμμα για ξεκούραση στο εκκλησάκι της Ανάληψης και θα συνεχίσουμε στο βατό μονοπάτι προς την Καλοπούλα - διάρκεια 30 λεπτά.

- Στην Καλοπούλα θα υλοποιηθεί το εργαστήρι για τα παιδιά αξιοποιώντας κάποιο πάγκο αναψυχής, από αυτούς που έχει κατασκευάσει το Δασαρχείο.

- Οι ενήλικες εδώ ξεκουράζονται, πίνουν τον καφέ τους και όλοι κάνουν και πικ νικ με ταπεράκι ή σάντουιτς. Το Αναψυκτήριο της Καλοπούλας έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει σε καφέ, νερό, χυμούς, ελαφρύ φαγητό.

- Θα τελειώσουμε στις 13:00: Τα παιδιά παίρνουν μαζί τους τα έργα τους ώστε να δώσουν συνέχεια στις εμπειρίες της ημέρας…

Σημειώνουμε ότι για τους ενήλικες θα γίνουν ενημερώσεις για την ιστορία και την αρχιτεκτονική της Μονής Καισαριανής και Αστερίου και για το Λόφο των Ταξιαρχών.

Κόστος 10 ευρώ το άτομο (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Παγούρι, καπέλο, αντηλιακό, άνετα, ρούχα, σακίδιο, αθλητικά παπούτσια απαραίτητα.

Περισσότερα στα τηλ. 6974510976 – 6937947072 και στο greenwayexperience1@gmail.com

Από την Αθήνα στη ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ στο Τριήμερο 11-13/6

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου στο Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για να ανακαλύψουμε τις ιδιαίτερες ομορφιές του Ανατολικού Ζαγορίου και της περίφημης κοιλάδας Βάλια Κάλντα. Η διαμονή μας θα γίνει στο Μέτσοβο και η μετακίνηση με λεωφορείο από Αθήνα.

Θα γνωρίσουμε τα κεφαλοχώρια της περιοχής όπως η Βοβούσα, θα περπατήσουμε δίπλα στον Αώο και σε δασικά μονοπάτια, θα φωτογραφίσουμε το τοπίο της τεχνητής λίμνης Αώου και θα κάνουμε παρατήρηση και φωτογράφηση πουλιών στον καλαμώνα της λίμνης Παμβώτιδας, όπου και οι απελευθερώσεις ειδών, που έχουν αποθεραπευτεί στην ΑΝΙΜΑ. Τη Βάλια Κάλντα θα την εξερευνήσουμε με τζιπάκια 4Χ4!

Περισσότερα ΕΔΩ

Δηλώσεις Ενδιαφέροντος ΕΔΩ

Λεπτομέρειες στα: greenwayexperience1@gmail.com και anima.wildlife@gmail.com

Τηλ. 210-3302182, 6974510976 και 6937947072.

ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου