Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Tελετή βράβευσης του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή!»

 


 

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021

 

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με χαρά σάς προσκαλεί στην τελετή βράβευσης του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή!», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη, 30 Ιουνίου και ώρα 18:00 - 20:30.

 

Ο Διαγωνισμός εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του ολοκληρωμένου έργου «LIFE-IP AdaptInGR- Boosting the implementation of adaptation policy across Greece» (LIFE17 IPC/GR/000006).

 

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να δώσει το ερέθισμα στις μαθήτριες και τους μαθητές Πρωτοβάθμιας &  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την κλιματική αλλαγή, θέτοντας στο επίκεντρο το θέμα της προσαρμογής σε αυτή.Μαθητές από όλη την Ελλάδα δημιούργησαν, στο  πλαίσιο του διαγωνισμού, ιδιαίτερα ευρηματικά video, επιτραπέζια και ηλεκτρονικά παιχνίδια για την κλιματική αλλαγή, από την δική τους οπτική.

 

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά από το κανάλι Youtube της ΕΛΛΕΤ και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCnb5RvD8Y4TVvNxdQ5JBixw

 

Το έργο LIFE-IP AdaptIn GR συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Πράσινο Ταμείο και το συντονίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Ο υπεύθυνος φορέας διοργάνωσης του διαγωνισμού είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με νέα και εκδηλώσεις του έργου μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.adaptivegreece.gr 

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

•	Το ολοκληρωμένο έργο “LIFE-IP  AdaptInGR- LIFE17 IPC/GR/000006” είναι το σημαντικότερο έργο για την προσαρμογή της Ελλάδας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Πρόκειται για ένα 8ετές έργο στο οποίο συμμετέχουν 19 εξέχοντες φορείς. Συντονιστής του έργου είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

•	Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού συμμετέχει στο έργο, με ιδιαίτερη ευθύνη για την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Αντικείμενο της ΕΛΛΕΤ στο έργο είναι η διερεύνηση της προσαρμογής των τοπίων, των αρχαιολογικών χώρων και των χρήσεων γης, στις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής.  

•	Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Πράσινο Ταμείο, ίδιους πόρους των εταίρων και ιδιωτικούς φορείς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  Περιβάλλοντος & Πολιτισμού: κα Κ. Στεμπίλη -  Τηλ: 210 - 32 25 245 & 210 - 32 26 693 / E-mail: sepi@ellinikietairia.gr / www.ellet.gr

 

Κατερίνα Στεμπίλη 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Τριπόδων 28
105 58 Αθήνα
 
Τηλ: 210 3225245, εσωτ.
2
Fax: 210 3225240
    

Email: sepi@ellinikietairia.gr    

www.ellet.gr      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου