Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη, "Η μνήμη του νερού. Οι ροοκρήνες της Αρκαδίας"


Επιμέλεια Ζιζή Σαλίμπα Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται μια εμπεριστατωμένη ερευνητική εργασία για τα κοινόχρηστα κρηναία κτίσματα της Αρκαδίας, που καταγράφονται, ταξινομούνται και τεκμηριώνονται με επιστημονική ακρίβεια. Συνυπάρχει όμως μια κοινωνιολογική προσέγγιση, αλλά και ποιητική ευαισθησία.
Το βιβλίο εμπλουτίζεται με Εικόνες, Γλωσσάριο τεχνικό όρων από τον Χρήστο Φλώρο, Αρχιτέκτονα, Συμβουλευτική Βιβλιογραφία και Χάρτη Αναφοράς από τον Ανδρέα Τσάτσαρη, Καθηγητή Γεωπληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την έμπρακτη συμβολή και βοήθεια των: Γρηγόρη Γρηγορακάκη, Grigoris Grigorakakis, Αρχαιολόγου, Δημήτρη Καραμήτzου, Dimitris Karamitzos, Δικηγόρου και Ορειβάτη, Νέλλης Κλαδούρη,Nelly Kladouri Aρχαιομέτρη, Βασίλη Σιακωτού, Ιστορικού, Γιώργου Γιατρομανωλάκη, Yorgos Yatromanolakis, Τεχνικός Οπτικών Μέσων, Λουίζας Καραγεωργίου,Louiza Karageorgiou, Σχεδιάστριας, της Σοφίας Κροκκίδη,Sofia Krokidi και όλων αυτών των ανθρώπων, των ανωνύμων, που συναντούσαμε σε κάθε χωριό και ήταν πρόθυμοι να μας συνδράμουν με κάθε τρόπο, άλλοτε με πληροφορίες και άλλοτε με κρασί και αναψυκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου