Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

H φραγκοσυκιά

Του Μιχαήλ Στρατουδάκη
Στις σημερινές  οικονομικές συνθήκες και στην κορυφωμένη συνεχώς ανεργία, όλοι προσπαθούν για  κάποια  εργασία  και  για κάποιο πρόσθετο οικονομικό  έσοδο. Σπουδαία ώθηση για επίτευξη αυτών  των στόχων δίδει η καλλιέργεια της Φραγκοσυκιάς, η οποία παρ’ ότι ευδοκιμεί στην χώρα μας, εν τούτοις αγνοούμε τις προσφορές της. Ενημερωτικό βήμα για την ασχολία με το φυτό αυτό  είναι  το βιβλίο «Τα Φραγκόσυκα» .

Στο βιβλίο αναφέρονται τα μεγάλα οικονομικά οφέλη για τους καλλιεργητές και την Ελληνικήν οικονομίαν γενικώτερον, ως και
1ον  Οδηγίες για τους καλλιεργητές.
2ον   Θεραπευτικές ιδιότητες  για ασθένειες όπως, Διαβήτης ΙΙ, Χοληστερίνη, ενίσχυση Ανοσοποιητικού συστήματος και, κυρίως πρόληψη, με σειρά από πρακτικές συνταγές.
3ον Μαγειρικές συνταγές  από καρπούς και «φύλλα», θαυμάσιες σε γεύση και ευεργετικές  για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Και φυσικά πλήθος επιστημονικών πληροφοριών, οι οποίες δεν υπάρχουν σε κανένα σύγγραμμα στην Ελλάδα, μεγάλος αριθμός πρακτικών οδηγιών γύρω από τα φραγκόσυκα και την χρήση αλλά και  την διατήρηση ή εκμετάλλευση, την ετυμολογία της φραγκοσυκιάς, (μοναδική έρευνα) την ακριβή χρονολογία αφίξεως στην Ευρώπη,  την χρήση της για παραγωγή βιοαερίου, την φραγκοσυκιά στην Λογοτεχνία και δεκάδες άλλα ενδιαφέροντα.
Στις 500  πολύχρωμες σελίδες του, εμπερικλείεται μια  πολυεπίπεδη εγκυκλοπαιδική αναφορά για την φραγκοσυκιά  . Μεγάλα οικονομικά οφέλη για τους χρήστες και για τον τόπο, παραγωγή ζωοτροφών, αμυντικό μέσο στις διαβρώσεις των εδαφών, μέγα αντιπυρικό όπλο, χλοοτάπητας κατά των φαλακρών λόφων ή εδαφών. «Το φυτό του μέλλοντος», που θα μας σώσει από πολλές στερήσεις, ένεκεν της επερχομένης ξηρασίας. Οι Έλληνες πρέπει να αγαπήσουν το φρούτο αυτό και να επιδιώκουν επιμόνως  την χρήση του. Όσοι δε αγαπούν το Ελληνικό κρασί, μπορούν να πίνουν άφθονο και η φραγκοσυκιά θα τους βοηθά να φεύγει η   μέθη.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6944710 937 ή 2610 521732 ή www.fragosika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου