Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΦΕΠΙΣΤΗΜΙΟ






Είχα ακούσει για «παιδικό πανεπιστήμιο», για «θερινό πανεπιστήμιο», για «ανοιχτό πανεπιστήμιο», αλλά για «καφεπιστήμιο» (=υβρίδιον καφενείου και πανεπιστημίου….) ουδέποτε… Το μόνο  σχετικό που θυμήθηκα για την περίπτωση, ήταν μια προτροπή του Παλαμά (αν δε κάνω λάθος…) στις πρώτες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα, που συνιστούσε στους φοιτητές
να διαβάζουν στα καφενεία(και όχι μόνο)…
Τέλος πάντων, το Καφεπιστήμιο έρχεται μετά βαϊων και κλάδων και προγραμμάτων (Photoshop, ανατολίτικος χορός, μάθημα Τα τσι Τσουάν, Σεμινάρια Ελεύθερου Σχεδίου και Ζωγραφικής, Φωτοανιχνεύσεις,  ART- THERAPY, Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής).
Πιο αναλυτικά :

 
Το πρόγραμμα Photoshop της εταιρείας Adobe  είναι το καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας  ψηφιακής φωτογραφίας.

Πως αυξάνουμε την φωτεινότητα μιας εικονας;
Πως διορθώνουμε τις ατέλειες σε μια παλιά φωτογραφία μας;
Πως ρετουσάρουμε ένα πρόσωπο;
Ελάτε να λύσουμε όλες τις απορίες σας και να απασχοληθούμε δημιουργικά.

Κάθε Πέμπτη 6 – 7 μ.μ.
2μηνο, 20 ευρώ / μήνα
Έναρξη: Δεκέμβριος 2013
Συντονιστής: Νίκος  Σ. Χαραλάμπους
Τηλ. 6940 928815
Ε- Mail: antiqua19@hotmail.com, info@orizontasgegonoton.gr


ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΧΟΡΟ

Ο χορός είναι ένα μέσο που μας βοηθά να έχουμε καλύτερη επαφή με το σώμα μας
απ’ άκρη σ’ άκρη.
….. ο ανατολίτικος χορός, όπως είναι γνωστός σήμερα, έχει σχέση όχι μόνο με την κοιλιά αλλά με ολόκληρο το σώμα.
Κάθε λίκνισμα και μια ιεροτελεστία, μια ιστορία.
Είναι θα ’λεγε κανείς μαγικό πώς μπορούμε να ενεργοποιούμε και να λικνίζουμε σε διαφορετικό ρυθμό και ξεχωριστά τα σημεία του σώματός μας μέσω του χορού αυτού. Ο χορός αυτός θα μπορούσε να πει κανείς είναι ο χορός κάθε γυναικείου σώματος και μας φέρνει σε επαφή με αυτό ανεξάρτητα από τα πρότυπα κλισέ ομορφιάς , θηλυκότητας .

Μάθημα γνωριμίας:
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/11 στις 19:00
Ορίζοντας Γεγονότων, Κεραμεικού 88
Συμμετοχή: 5 ευρώ
Πληροφορίες: info@orizontasgegonoton.gr, 697 00 57 57 8


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ

Το Ται Τσι Τσουάν είναι μια ήπια σωματική άσκηση, που συχνά περιγράφεται και ως "διαλογισμός σε κίνηση". Ανήκει στις εσωτερικές πολεμικές τέχνες και η εξάσκηση του συμβάλει στην καλή υγεία, στην χαλάρωση και στην νοητική ισορροπία.
Η άσκηση του Τάι Τσι Τσουάν έχει σαν βάση την φόρμα (στυλ Γιανγκ) και ενεργειακές ασκήσεις (Τσι Κούνγκ). Για τους προχωρημένους υπάρχει η γρήγορη φόρμα, φόρμες δύο ατόμων. και φόρμες με όπλα (ξίφος και σπάθα).
Το Ται Τσι Τσουάν μπορεί να εξασκηθεί από όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Συντονιστής: Στάθης Ρουπακιώτης
Πληροφορίες: 6944 85 10 77
efstaroup@yahoo.com
info@orizontasgegonoton.gr



ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ & ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Η ζωγραφική, ως δημιουργική έκφραση, είναι μια προσπάθεια εξωτερίκευσης συναισθημάτων, ένας τρόπος να βλέπεις πέρα από το προκαθορισμένο και ένα ταξίδι αυτογνωσίας που σε οδηγεί σε πιο διευρυμένα μονοπάτια της σκέψης…
Σκοπός του σεμιναρίου είναι ο ενδιαφερόμενος να ’’ανακαλύψει’’ βασικές σχεδιαστικές αξίες της ζωγραφικής, να αποκτήσει μια άμεση, απελευθερωτική σχέση με το ελεύθερο σχέδιο και το χρώμα, να έρθει σε επαφή με έναν καινούργιο-για τον ίδιο-τρόπο έκφρασης έτσι ώστε να έχει την δυνατότητα να αναπτύξει μακροπρόθεσμα μια πιο προσωπική εικαστική ματιά.
Σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, θα ασχοληθούμε παράλληλα με το ελεύθερο σχέδιο και το χρώμα, εξετάζοντας αντίστοιχα κατά καιρούς το έργο μεγάλων καλλιτεχνών και κινημάτων στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης, ενώ θα έρθουμε σε επαφή πρακτικά μέσα από ασκήσεις με βασικούς κανόνες και ποικίλες τεχνικές.

Συντονίστρια: Σταυρούλα Χαντζή
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 12:00 - 14:00
Πληροφορίες: 
email : stachantzi@yahoo.gr, τηλ.699 32 73 015
info@orizontasgegonoton.gr



ΦΩΤΟΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

Πρόκειται για 14ωρα επαναλαμβανόμενα σεμινάρια Φωτογραφίας χωρισμένα σε επτά δίωρες ενότητες και απευθύνονται σε άτομα που έχουν ασχοληθεί λίγο έως πολύ με την φωτογραφική εικόνα αλλά έχουν παραπάνω απαιτήσεις απ τον εαυτό τους και τον εξοπλισμό τους.
Όλοι οι συμμετέχοντες στις Φωτοανιχνεύσεις θα εκθέτουν τις φωτογραφίες τους στον εκθεσιακό χώρο του Ορίζοντα Γεγονότων και εάν το επιθυμούν θα εγγράφονται στους Φωτοερευνητές.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 17.00

Επικοινωνία
Κίμων Αξαόπουλος 6932305880
Mail : kimon@otenet.gr




ART- THERAPY
Η Art- Therapy είναι ιδανική για τη μείωση του στρες και για να διευκολυνθεί η εσωτερική εξερεύνηση. Αυξάνει την ευαισθητοποίηση κ την επίγνωση, καθώς επίσης βοηθάει στην επούλωση ‘σωματικών δυσαρεσκειών’, όπως οι συναισθηματικές διαταραχές. Αλληλεπιδραστική διαδικασία, μεταξύ των ατόμων μέσα σε μια ομάδα που κάνει τέχνη, καλλιεργώντας τη θετική ενέργεια και την εσωτερική χαλάρωση. Η τέχνη ως θεραπεία, βοηθάει στη συνεργασία και στην ανταλλαγή ιδεών, μεταξύ μεμονωμένων ατόμων μέσα σε μια ομάδα, ο εγωισμός κ άλλες έννοιες εξαλείφονται κ μαθαίνουν οι άνθρωποι να εργάζονται μαζί και να βγάζουν ένα αποτέλεσμα . Επίσης, αυξάνει τον ανθρωπισμό, τη δημιουργικότητα, τη συμφιλίωση, μειώνει τις συναισθηματικές συγκρούσεις, προωθεί την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη.

Additional lessons: Τζίμης Ευθυμίου
Easy Leaving. Αντίληψη κ απλοποίηση πολυπλοκότητας.
Μετάθεση σε πεδίο K.A.Π. (Κάποιου Άλλου Πρόβλημα)
Τέχνη κ Αλήθεια. Μελέτη της Αντίφασης. Φιλοσοφία της εικόνας. Δημιουργικότητα κ απάθεια. Body language
Body Paint
Art of Leaving

3PLUS+
ΚΑΘΕ Τετάρτη η ART THERAPY θα συνεχίζει από 9.15------ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ , ΓΛΥΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ... Μέτα θα ακολουθήσει συζήτηση για τον καλλιτέχνη ,την ζωή του και το έργο του.
Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο χώρο του Ορίζοντα Γεγονότων- στον Κεραμεικό, ας επικοινωνήσει με τον DIDI στο 693 20 54 742 ή στο info@orizontasgegonton.gr

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
Διήγημα - Νουβέλα – Μυθιστόρημα

Στόχος του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα νέων συγγραφέων, οι οποίοι, μέσα από το δημιουργικό διάλογο, την εξάσκηση αλλά και την καθοδήγηση του συντονιστή, θα βελτιώσουν τα γραπτά τους ή θα γράψουν για πρώτη φορά (διήγημα, νουβέλα ή μυθιστόρημα). Τα μυστικά του εκδοτικού τοπίου και η πορεία προς την έκδοση θα είναι, επίσης, κάτι που θα μας απασχολήσει.
Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γνωρίζουμε τα βασικά. Γι’ αυτό θα αναλύσουμε τη μυθοπλασία που αφορά την αφήγηση μιας ενδιαφέρουσας ιστορίας με ροή, πλοκή και χαρακτήρες. Ιστορίες με αρχή, μέση και τέλος, όπως επισήμανε και ο Αριστοτέλης.
Συγκεκριμένα, θα εξετάσουμε τα συστατικά της εν λόγω τέχνης (χαρακτήρες, πλοκή, οπτική γωνία αφήγησης, ύφος, διάλογος κτλ) και θα μελετήσουμε κείμενα σημαντικών λογοτεχνών. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μέσα από ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Απώτερος στόχος, όπως προείπαμε, να βελτιώσουν τα δικά τους έργα.

Συντονιστής εργαστηρίου: Βαγγέλης Μπέκας
Πληροφορίες: 6977.302665, vitamibarouak@gmail.com
info@orizontasgegonoton.gr
 



http://orizontasgegonoton.us7.list-manage.com/track/open.php?u=1abfbcb6c21e277c09f580900&id=1b346ab7f7&e=f13256e186

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου