Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας : Περί της αναπτυξιακής προοπτικής της Κύπρου






Η πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει την Κύπρο δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης ή απάθειας από τους ενεργούς πολίτες, ιδιαίτερα από τα επιστημονικά κέντρα παραγωγής  πολιτικής και προτάσεων διεξόδου.
Με αυτά τα δεδομένα, το Κέντρο Πράσινης Ανάπτυξης και Ενεργειακής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για να συνεισφέρει στον ευρύτερο προβληματισμό της Κυπριακής Πολιτείας περί επανεκκίνησης της οικονομίας , διοργανώνει  εσπερίδα για την Αναπτυξιακή Προοπτική της Κύπρου. Βασικός γνώμονας των οργανωτών είναι η παραδοχή ότι η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, η προώθηση της επιχειρηματικής καινοτομίας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στις διεθνείς αγορές, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κλπ.  επιτυγχάνονται μόνο με τη  συλλογική σοφία και  τη τεκμηριωμένη κατάθεση θέσεων.

Συντονιστής της εκδήλωσηςπου θα πραγματοποιηθεί την  
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (αμφιθέατρο UNESCO )  θα είναι ο
 Δρ. Κώστας Παπασταύρος ( Ανώτερος Ερευνητής και Λέκτορας, Κέντρο Πράσινης Ανάπτυξης και Ενεργειακής Πολιτικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας / τ. Συντονιστής στη Θεματική του Περιβάλλοντος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία Κύπρου στις Βρυξέλλες)

Κύριος Ομιλητής:
 Δρ. Λουκάς Χριστοφόρου – Καθηγητής, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα «Προϋποθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης: Ενέργεια, Τεχνολογία, Εκπαίδευση».

Θα συμμετέχουν με δεκάλεπτες παρεμβάσεις οι :
 Μάριος Τσιακκής – Γενικός Γραμματέας, Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
 Αβέρωφ Νεοφύτου – Πρόεδρος, Δημοκρατικός Συναγερμός
 Ιωσήφ Ιωσήφ – Δημοσιογράφος – Οικονομικός Αναλυτής
 Δρ Μάριος Βαλιαντής – Διευθυντής Κέντρου Πράσινης Ανάπτυξης και Ενεργειακής Πολιτικής και Επικεφαλής Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Υδρογονανθράκων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου