Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Επιχρίσματα από πηλό


Διαβάστε κι αυτό :
"Βελτιώστε την αισθητική, την ακουστική και την ποιότητα του αέρα του σπιτιού σας με επιχρίσματα (σοβάδες) από πηλό. Ο πηλός είναι ένα δομικό υλικό που χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο για χιλιετίες και έχει εγγενείς ιδιότητες που μας βοηθούν να δημιουργήσουμε υγιεινά περιβάλλοντα διαβίωσης. Η ικανότητά του να ρυθμίζει τα διαφορετικά επίπεδα υγρασίας στον χώρο, να εξουδετερώνει τοξίνες και οσμές όντας συγχρόνως εύχρηστος και φιλικός στον οποιονδήποτε, από τον αρχάριο μέχρι τον επαγγελματία, τον καθιστά ιδανική επιλογή τόσο για ανακαινήσεις σε συμβατικά κτίρια ή ολοκλήρωση σε φυσικά κτίρια όπως τα πηλόκτιστα ή τα κτίρια από άχυρο. Επιπλέον είναι ένα υλικό απλό, ασφαλές και άφθονο στη φύση που προσφέρει μια δημιουργική, διασκεδαστική εμπειρία με απεριόριστες εφαρμογές , ιδιαίτερα χαμηλού κόστους. Σε αυτό το εντατικό εργαστήριο θα μάθετε να αναγνωρίζετε την πηγή των υλικών, την ανάμιξη, τις αναλογίες και την εφαρμογή των επιχρισμάτων από πηλό. Σκοπός του  είναι να προσφέρει τη γνώση, την αυτοπεποίθηση, την εμπειρία  και τη δημιουργική έμπνευση που θα σας καταστήσει ικανούς να μεταμορφώσετε το δικό σας περιβάλλον!
Ημερομηνίες και τοποθεσίες εργαστηρίου:
28-30 Ιουνίου, 2013 Τόπος: Κρήτη. Δηλώστε συμμετοχή εδώ!
Οι ημερομηνίες των εργαστηρίων ανανεώνονται συνεχώς, επισκεφτείτε ξανά αυτή την ιστοσελίδα για νέα εργαστήρια.
Τι να περιμένετε:
Να είστε προετοιμασμένοι για όλα. Αυτό περιλαμβάνει βροχή, ήλιο και φυσικά λάσπη! Ένα μεγάλο μέρος του έργου απαιτεί χειρονακτική εργασία, αλλά ενθαρρύνουμε τους συμμετέχοντες να εργάζονται όσο αισθάνονται άνετα. Θα προσπαθήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, να σας προσφέρουμε μια ξεκούραστη και άνετη διαμονή. Ουσιαστικά ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι που συνδυάζει την εργασία με την κατασκήνωση και θα είναι πολύ διασκεδαστικό!
Καθημερινό πρόγραμμα:: Σύμφωνα με την εμπειρία μας, ένα κάπως ανορθόδοξο ημερήσιο πρόγραμμα λειτουργεί πολύ καλά στα εργαστήρια φυσικής δόμησης, λόγω της ιδιαίτερης φύσης των μαθημάτων. Εδώ είναι το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, το οποίο μπορεί να αλλάξει κάπως, αν συλλογικά αποφασίσουμε να το τροποποιήσουμε:
8-9 π.μ. – Πρωινό
9-10:30 π.μ. – Πρωινή Εργασία α / διάλεξη
10:30-11:00 – Πρωινό Διάλειμμα
11:00-12:30 – Πρωινή Εργασία β
12:30-3:00 – Μεσημεριανό Γεύμα
3:00-4:30 μ.μ. – Απογευματινή συζήτηση/εργασία
4:30-5:00 μ.μ. – Απογευματινό διάλλειμα
5:00- 6:30μ.μ. – Απογευματινή εργασία
6:30 – Δείπνο
Τα βράδια μπορεί να περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, βίντεο, μουσική, κλπ. Αν έχετε κάτι (ένα τραγούδι, ικανότητα, ταλέντο, κλπ.) που θα θέλατε να μοιραστείτε με την ομάδα, παρακαλούμε να το φέρετε μαζί.
Διαμονή / Διατροφή: Κάθε ημέρα του εργαστηρίου προσφέρονται στους συμμετέχοντες τρία χορτοφαγικά γεύματα (πρωινό μεσημεριανό και δείπνο) χωρίς χρέωση. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τυχόν αλλεργίες ή ιδιαίτερες προτιμήσεις/απαγορεύσεις σε τρόφιμα ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές.
Η δυνατότητα κατασκήνωσης προσφέρεται επίσης δωρεάν. Αν δεν σκοπεύετε να κατασκηνώσετε θα πρέπει να οργανώσετε οι ίδιοι τη διαμονή σας. Όσον αφορά τις ανέσεις της κατασκήνωσης (τουαλέτες, ντους) θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι.
Άφιξη / Αναχώρηση: Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να έρθουν μια μέρα νωρίτερα από την έναρξη του εργαστηρίου, έτσι ώστε να έχουν χρόνο να οργανωθούν. Οι αναχωρήσεις έχουν προγραμματιστεί νωρίς την ημέρα που ακολουθεί την ολοκλήρωση του εργαστήριου ή αργότερα κατόπιν συμφωνίας με τον οικοδεσπότη.
Τι να φέρετε:
Αντηλιακό / Ένα καλό καπέλο / Πρόχειρα ρούχα που δεν πειράζει να λερωθούν / Ανθεκτικά παπούτσια και λαστιχένια γάντια / Ό,τι εργαλεία πιστεύετε ότι μπορούν να φανούν χρήσιμα (θα είμαστε βέβαια προετοιμασμένοι) / Ενδιαφέροντα βιβλία. Επιπλέον, όποιοι προγραμματίζετε να κατασκηνώσετε: Σκηνή / Υπόστρωμα / Υπνόσακους / Φουσκωτό στρώμα θαλάσσης για την υγρασία / Είδη προσωπικής υγιεινής και πετσέτα
Κόστος συμμετοχής/ Κρατήσεις:
50 ευρώ (Προκαταβολή για να κλειδώσετε την κράτηση θέσης συμμετοχής)
80 ευρώ (Εκπτωτική τιμή για ανέργους, φοιτητές, πολύτεκνους και αγρότες)
160 ευρώ (Κανονική τιμή για αυτό το εργαστήριο)
Ενδιαφέρεστε να γίνετε ο οικοδεσπότης ενός εργαστηρίου; Αν θέλετε και εσείς να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να γίνετε ο οικοδεσπότης ενός εργαστηρίου, επικοινωνήστε στο : workshop@ecoart.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου