Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Η φαντασία στην εξοικονόμηση ενέργειας….Η «φαντασία στην εξουσία» είναι κάτι πολυφορεμένο, το ίδιο όμως δεν συμβαίνει με την «φαντασία στην εξοικονόμηση ενέργειας» - και μάλιστα  δια μέσου καθαρά βιολογικών μεθόδων ολικής σωματικής αλέσεως…

Παραδείγματος χάρη το ξενοδοχείο Crown Plaza στην Κοπεγχάγη :  Το οποίο  προσφέρει ένα δωρεάν γεύμα  αξίας 26 ευρώ σε κάθε  πελάτη που είναι ικανός να παράγει ενέργεια μέσα από ποδήλατα εξάσκησης,   που ταυτόχρονα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για την επιχείρηση. Οι πελάτες πρέπει να παράγουν τουλάχιστον 10 watt, που ισοδυναμούν  περίπου  με 15 λεπτά ποδηλασίας για κάποιον με  μέση δύναμη. Κοντολογίς, να μια περίπτωση ανακύκλωσης σωματικής ενέργειας, που υπό άλλες συνθήκες θα μετουσιωνόταν μόνο σε γυμνασμένους μυς και καρδιαγγειακό σύστημα…Η άσκηση  παράγει ενέργεια, το ίδιο όμως κάνει και το χορευτικό κέφι….
Επειδή τα φωτιστικά εφφέ και τα γιγαντιαία μεγάφωνα καταναλώνουν πολλή ενέργεια,  το μπαρ Surya στο Λονδίνο έκανε μια επένδυση με ελατήρια στην πίστα του,  έτσι ώστε όταν συμπιέζονται από τους χορευτές να παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα που αποθηκεύεται σε μπαταρίες και εξοικονομεί μεγάλο μέρος από την κατανάλωση της επιχείρησης. Ο ιδιοκτήτης της , με Ντισνεϋκούς όρους  Κύρος Γρανάζης  αλλά κατά κόσμον Ανδρέας Χαραλάμπους, υποστηρίζει ότι έτσι  παράγεται το 60% περίπου της συνολικής κατανάλωσης του καταστήματος….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου