Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Πιο πολύ φύση-πιο λίγο πόλη...






Οι πολίτες προσπαθούν να κάνουν πιο φυσικό τον χώρο τους με κήπους στα μπαλκόνια και στις ταράτσες, ενώ  άλλοι δημιουργούν ακόμη και  λαχανόκηπους. Στο νέο αυτό κύμα εντάσσεται η πρωτοβουλία δύο νέων,  του Ανδροκλή και της Αιμιλίας, οι οποίοι παρουσιάζονται στον ιστότοπο www.ftiaxnokipo.gr έχοντας δημιουργήσει  ένα φιλόξενο χώρο στην Θεσσαλονίκη, Π.Π.Γερμανού 44, 1ος όροφος, για συνάντηση, συζήτηση, ενημέρωση και ανάπτυξη των απαιτούμενων νέων δεξιοτήτων για την φροντίδα των νέων «γειτόνων», των φυτών-  καλλωπιστικών και διατροφικών…


Στο εργαστήριο «Φτιάχνω κήπο στο μπαλκόνι μου» διδάσκονται οι εργασίες που θα χρειαστούν για τη δημιουργία ενός όμορφου, πολύχρωμου και τακτοποιημένου μπαλκονιού, για τη σωστή επιλογή υλικών και  φυτών με βάση τις ανάγκες μας, το χρόνο μας, το χώρο  και τις απαιτήσεις των ίδιων των φυτών. Μαθαίνουμε  να φυτεύουμε, να μεταφυτεύουμε, να πολλαπλασιάζουμε, να συντηρούμε και να προστατεύουμε τα λουλούδια μας, έτσι ώστε να έχουμε πάντα ένα καταπράσινο μπαλκόνι.


Στο εργαστήριο «Φτιάχνω λαχανόκηπο στο μπαλκόνι μου» διδάσκεται η  οργάνωση ενός λαχανόκηπου και τα σωστά δοχεία φύτευσης, τι και πότε μπορούμε να φυτέψουμε, να μεταφυτέψουμε και  να συγκομίσουμε, πως μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας σπορείο, πως θα ανακυκλώσουμε τα υλικά μας πως θα λιπάνουμε οικολογικά τα φυτά μας και πως θα τα προστατέψουμε από ασθένειες και παράσιτα, έτσι ώστε να έχουμε πάντα  συγκομιδή ζαρζαβατικών, βοτάνων και αρωματικών φυτών.


Η κάθε ενότητα ολοκληρώνεται σε 4 δίωρα τα οποία γίνονται μία φορά τη βδομάδα. Έτσι, μετά από ένα μήνα μόνο, ο κάθε ένας μπορεί να κάνει τη  δικιά του προσπάθεια στο δικό τους χώρο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τις δύο ενότητες, καθώς δεν συμπίπτουν οι ώρες διεξαγωγής τους. Ο Ανδροκλής Γιάτσογλου (6943834921) και η Αιμιλία Ροδοπούλου (6936049079) πρόβλεψαν για όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν (γλάστρες, χώμα, φυτά) τα οποία παίρνει ο κάθε μαθητής μαζί του, και τέλος σημειώσεις πάνω σε όσα αναφέρθηκαν στις συναντήσεις.


Νέα τμήματα δημιουργούνται συνέχεια, οπότε όποιος επιθυμεί  μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και να ενταχθεί στο αμέσως επόμενο τμήμα που θα ξεκινήσει.


Πηγή :  Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου