Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ



Η τέχνη μπορεί να είναι «στημένη», προσχεδιασμένη, εξερχόμενη από τη κατάψυξη και επι-θερμαινόμενη  ώστε να αποτελέσει  ένα περίφημο φαγητό, όμως επίσης μπορεί να  είναι της στιγμής, της έμπνευσης  που μπορεί να αντληθεί σε ένα κατάλληλο περιβάλλον και να εκρεύσει – αυθωρεί και παραχρήμα….

Για να δούμε τι θα δούμε : Από 29 Μαϊου έως 1η Ιουνίου, στο Θέατρο ΧΩΡΑ ( Αμοργού 20, Κυψέλη) μια σειρά από συναντήσεις αυτοσχεδιασμού(DOBEDOBEDO|03] ) θα επιχειρήσουν να αποδείξουν την αξία του τυχαίου – ή και την τύχη κάποιων αξιών της θεατρικής τέχνης….

Αντιγράφω σχετική  ανακοίνωση : 

Οι ομάδες amorphy.org και fingersix για τρίτη συνεχή χρονιά δημιουργούν ένα πλαίσιο συνθηκών και προσκαλούν καλλιτέχνες να συνεβρεθούν επί σκηνής. Τυχαίες συναντήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Χωρίς πρόβα, διαφορετικοί χορευτές, ερμηνευτές, μουσικοί, φωτιστές σχεδιάζουν αυθόρμητα το κάθε τους βήμα και συνθέτουν στο εδώ και στο τώρα μία μοναδική διαδρομή. Κανείς δεν ξέρει με ποιον, κανείς δεν ξέρει ποιά στιγμή, κανείς δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα και η παράσταση αρχίζει. http://www.todotobe.org


Παράλληλα με τα θεατρικά δρώμενα, οργανώνεται και σεμινάριο αυτοσχεδιασμού με εισηγήτριες τις Τζένη Αργυρίου και Σοφία Μαυραγάνη. Δεν ξέρω αν σκοπός του σεμιναρίου είναι ένα είδος σχεδιασμού  του αυτοσχεδιασμού (!), όμως κατά πως δηλώνουν οι δυο εισηγήτριες :

Σκοπός τους είναι να μελετηθούν πρακτικά οι αποφάσεις που ο κάθε αυτοσχεδιαστής καλείται να πάρει επί σκηνής : Να επανεξετάσουν  τις ένννοιες του “αυθορμητισμού”, της “ελευθερίας”, της “αυθεντικότητας” και της “στιγμιαίας λειτουργίας” έτσι ώστε να εμπλουτίσουν  τα εφόδια που χρειάζονται στη δημιουργία μίας αυτοσχέδιας σκηνικής εμπειρίας. 



 Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κόστος μαθήματος €8. Κρατήσεις: 6946607320, sofia@fingersix.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου