Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τα «αυθαίρετα» κάποιων παραγόντων και το οικολογικό κίνημα


 Τον κ. Δημήτρη Δαμάσκο δεν τον γνωρίζω προσωπικά, όμως από τη  θητεία  μου  στο οικολογικό κίνημα  έχω γνωρίσει πολλές και διάφορες «καταλήψεις» κινηματικών χώρων από παράγοντες κάθε είδους : Από ανθρώπους που  εμφανίζονταν αποκλειστικοί ιδιοκτήτες και διαχειριστές υποθέσεων όπως το αντικυνηγετικό κίνημα, η Πάρνηθα, ο Υμηττός,  οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί,  η Πολιτική Οικολογία  και πλείστες όσες. Στο κατάλογο αυτό ήλθε τώρα τελευταία να προστεθεί η ιστορία  της διαχείρισης αποβλήτων , με την εγκατάσταση ενός «ιδεολογικού αυθαιρέτου» σε μια υπόθεση κατεξοχήν κοινόχρηστη, κοινωνική, ανεπίδεκτη ιδιοκτησίας,   στα πλαίσια της οποίας δεν χωρούν «αριστίνδην» θέσεις και  πρωτοκαθεδρίες….
Η υπόθεση έχει ως εξής : Ύστερα από επανειλημμένες προεκλογικές αναφορές του κ. Κυριάκου Γκίκα στην έλλειψη τοποθέτησης των κομμάτων σχετικά με την υπόθεση του Γραμματικού «πλην του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ»,  ως συμμέτοχος του «ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο»  έκανα μια επανόρθωση για να δείξω ότι δεν είναι απλά ο «Συνασπισμός», αλλά ο μείζων χώρος, που απαντά στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και  διακινεί ευρύτερα τις απόψεις του ...
Έγραψα λοιπόν στον  κ. Γκίκα , λέγοντάς του:
«  προφανώς θα εννοείτε ότι σας απάντησε για το ζήτημα των απορριμμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Την άποψη της ήπιας διαχείρισης, της ανακύκλωσης, της πρόληψης στην πηγή, του κατάλληλου (άριστου) μεγέθους των μονάδων διαχείρισης, του αποκλεισμού προβληματικών λύσεων όπως η καύση, είχα την ευκαιρία να θέσω στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ στις 30.6, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ_ΕΚΜ»
Φυσικά  αυτές οι ιδέες ήταν απλοί τίτλοι θέσεων, που έχουν  γίνει  κοινός τόπος και ψωμοτύρι   των οικολογικών οργανώσεων.  Όμως η παράλειψή μου να ζητήσω την άδεια του ειδικού  κ. Δαμάσκου για την εκφορά κάποιων στοιχειωδών απόψεων  στην περιοχή της αποκλειστικής αρμοδιότητάς του, προκάλεσε  την οργισμένη έως σχιζοφρενική αντίδρασή του επί του θέματος…..
Θαυμάστε την απρόκλητη άποψη-επίθεση :  

κ. Γιάννη Σχίζα,
Η απάντησή σου στον Κ. Γκίκα φανερώνει δύο πράγματα
α/ είσαι σε καλό δρόμο (…που όμως  κανονικά θα έπρεπε να είχες ήδη φτάσει)
β/ έχεις ακόμα νηπιακή  τεχνική αλλά και πολιτική αντίληψη για το θέμα….!
αυτό είναι απαράδεκτο!
Και επειδή σε αυτό ίσως είμαστε  συνυπεύθυνοι και η prosynat αλλά και εγώ προσωπικά σε καλώ σε συνάντηση ενημέρωσης
-επιμόρφωσης το συντομότερο.
Αυτό είναι μία ύστατη προσπάθεια από μεριάς μου …. που αν δεν αποδώσει θα περάσεις απέναντι ως βλάξ ή (και) διεφθαρμένος.
Φιλικά,
Δημήτρης Δαμάσκος 

Προσέξτε μόνο τούτο : Αφού με ειρωνεύεται και με βρίζει ως βλάκα ή διεφθαρμένο ή και τα δυο μαζί, μου πετάει στο τέλος και ένα «φιλικά»….

Επιμύθιον : Άλλος έχει το όνομα Σχίζας, κι άλλος τη "χάρη" της σχιζοφρένειας…..

 Υ.ΓΗ φωτογραφία ( Αμβρακικός) είναι της Περιβαλλοντικής Εταιρείας Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου