Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οι Ημερίδες τους μάραναν......


       Με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Νερού   η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής πρότεινε στο  Περιφερειακό Συμβούλιο ( 15.03.2012 ) τη  συνδιοργάνωση με την ΕΥΔΑΠ ημερίδας με θέμα  : «Λύσεις στο σήμερα για την ανάπτυξη του Αύριο: πρακτικές, τεχνολογίες, προοπτικές για τους φορείς υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην Ελλάδα». Χώρος  διοργάνωσης, το Ζάππειο Μέγαρο.

Το κόστος , ούτε λίγο ούτε πολύ, ανέρχεται σε 42.650,00 ευρώ(!) χωρίς Φ.Π.Α(!),  με την δαπάνη ενοικίου του χώρου που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Αττικής να αναλογεί στο ποσό των 4.650,00 Ευρώ , πάλι χωρίς Φ.Π.Α……

Εν τάξει, η Ημέρα του Νερού χρειάζεται κάποιες συλλογικές διαδικασίες για να αναδειχθεί, για να έλθουν στο προσκήνιο τα μεγάλα, εσωτερικά και διεθνή προβλήματα. Το θέμα δεν είναι να το ρίξουμε στο διαλογισμό και ο καθένας να σκεφθεί κατά μόνας……Πλην όμως, λαμβανομένων υπόψη των περιστάσεων,  το ποσό είναι εξωφρενικό και προκλητικό…

Η υπόθεση έδωσε την ευκαιρία στη  Περιφερειακή  Παράταξη «Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο»( Γιώργος Βαρεμένος, Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Τσουκαλάς) να πει ορισμένα πράγματα μεστά περιεχομένου.

Και πριν  απ' όλα  να αναφερθεί στην  πρόκληση  που αποτελεί η διοργάνωση ημερίδων με υπερβολικό τίμημα - ενώ μπορούν να διοργανωθούν με λιγότερα κόστη -  την στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων έχουν οδηγηθεί στις καρμανιόλες των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Τρόϊκας και των κυβερνήσεων του δικομματισμού, ενώ  οι άνεργοι σπρώχνονται  στα  «συμβολικά επιδόματα ανεργίας»   των 359 ευρώ….     

Κι ακόμη  να μιλήσει  για  τον  πολιτικό στρουθοκαμηλισμό της διοργάνωσης  ημερίδων, που μπορεί μεν να έχουν ενδιαφέρον, πλην όμως είναι «σικέ» από τη στιγμή που    το ξεπούλημα  της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ είναι  ante portas. Όταν το νερό προσφέρεται προς εκμετάλλευση σε κερδοσκοπικούς ομίλους, όταν είναι γνωστό  το ενδιαφέρον γαλλικού μονοπωλίου για την εξαγορά των Δημόσιων αυτών Οργανισμών.
Καταλήγουν οι σύμβουλοι της περιφερειακής παράταξης :

«Θεωρούμε ότι μία λιτή συνδιοργάνωση ημερίδας ΕΥΔΑΠ-Περιφέρειας Αττικής με ανταπόκριση  στις απαιτήσεις της κοινωνίας θα έπρεπε να είχε ως κύριο και μοναδικό θέμα : «Νερό: Δημόσιο, Κοινωνικό, Συλλογικό Αγαθό ή προϊόν αθέμιτου πλουτισμού για τους ολιγαρχικούς κύκλους;»  

ΥΓ. Ηφωτογραφία (Λίμνη Οχρίδα) είναι της Ναταλίας Κουρεμένου                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου