Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Αν αυτό είναι φεμινισμός, εγώ είμαι Κινέζος

«Με το νέο σχέδιο «εξορθολογισμού της δημόσιας υγείας» κόβεται το επίδομα τοκετού για τις έγκυες που γεννούν στα δημόσια νοσοκομεία , ενώ οι ανασφάλιστες θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιες όλο το ποσό των νοσήλιων που διπλασιάστηκαν έως και τριπλασιάστηκαν. Δεν φτάνει λοιπόν ο εκβιασμός των γυναικολόγων με το φακελάκι προκειμένου να μη γεννήσουμε μόνες μέσα σε ένα δωμάτιο,  τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και δεύτερο με κρατική βούλα.

Η εγκυμοσύνη  και η γέννα, δηλαδή η ικανότητα αναπαραγωγής τούτου του κόσμου, ήταν και είναι μια εργασία κοινωνικά υποτιμημένη….»

Αυτά γράφει η εν όψει προκήρυξη, που έχει επικολληθεί στα Εξάρχεια, από ό,τι τουλάχιστον υπέπεσε στη δική μου αντίληψη.  Το  πρώτο μέρος του παραπάνω εδαφίου είναι σωστό, καθότι αναφέρεται στην συνήθη,  επί δικαίων και αδίκων μνημονιακή ληστεία... Η ακριβή γέννα κάνει προφανώς αποφευκτέα την εγκυμοσύνη  και  σε τελευταία ανάλυση φέρνει τον πληθυσμό στα όρια των οικονομικών  δυνατοτήτων της χώρας  – ιδού ένας νέος   μαλθουσιανισμός !  Ο οποίος βεβαίως αποκλίνει από αυτόν που θεμελίωνε ο ιδρυτής του, κληρικός Τόμας Ροβέρτος Μάλθους, που υποστήριζε τον  περιορισμό  του πληθυσμού όχι μέσω οικονομικών αντικινήτρων αλλά μέσω της ηθικής ντιρεκτίβας :   «αποχή  από το γάμο μη καταλήγουσα εις ανωμάλους ορέξεις» !

Αλλά τι νόημα έχει εδώ η εξίσωση της εγκυμοσύνης με την εργασία, κατά πως  αναφέρεται στην αφίσα; Μήπως αυτό κατ΄επέκταση  σημαίνει ότι και το σεξ είναι εργασία; Μήπως και το ίδιο το συζυγικό σεξ πρέπει να αμείβεται, ακόμη και να ασφαλίζεται στο ΙΚΑ; Και τότε η πορνεία τι είναι;

Μπορεί να  υπάρχουν κάποιες – λιγοστές σήμερα -  εργασίες,  που είναι δημιουργικές και εν τέλει  ηδονικές για τον εργαζόμενο, όμως το αντίθετο δεν αληθεύει : Η ηδονή δεν είναι εργασία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου