Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019

Anthony Warnick// Τί απαρτίζει τη δημοκρατία;


Εγκαίνια: Τετάρτη 5 Ιουνίου - Π Artworks, Λέκκα 30, Σύνταγμα, 6.00-8.00 μ.μ. 
Χώρος: Π Artworks, Λέκκα 30, Σύνταγμα
Εκθεση: Πέμπτη 6 Ιουνίου και Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, 11.00 πμ - 7.00 μμΗ πολιτική, η εξουσία και η δημοκρατία είναι όροι στους οποίους εστιάζεται το έργο του Anthony Warnick. Ο Αμερικανός εικαστικός παρουσιάζει στην Αθήνα την εξέλιξη του έργου: "Τί απαρτίζει τη δημοκρατία;" πάνω στο οποίο εργάζεται εδώ και καιρό και στην οποία συνέβαλε καθοριστικά η δκαπενθήμερη παραμονή του στο "λίκνο της δημοκρατίας". 


"Θα συνεχίσω στην Αθήνα την προσπάθεια μου να εκμαιεύσω κατά τη μέθοδο του Σωκράτη το "τι είναι η δημοκρατία;" Πρόκειται για ένα συνεχιζόμενο project που αποελείται από εκτυπώσεις, readymades και performances. Τα έργα της έκθεσης αποτελούνται από τρία δίπτυχα.Κάθε ένα από αυτά ενεργοποιεί ένα διαφορετικό τρόπο, ώστε να καταστεί υπαρκτή πραγματικότητα το παρελθόν και το παρόν, το υλικό και το άυλο, η εικόνα και το πρότυπο," λέει ο εικαστικός. 
Το πρώτο δίπτυχο αποτελείται απο παλιές και νέες καρτ ποστάλ. Χρησιμοποιώντας ένα δικής του επινόησης γραμματόσημο, ο εικαστικός αναθεωρεί την αρχική λειτουργία των καρτ ποστάλ να εκφράζουν παλαιότερες και σύγχρονες απεικονίσεις της εξουσίας. Το δεύτερο δίπτυχο αναπαριστά αρχαίους και σημερινούς θεσμούς θεμελιώδους σημασίας για τη λειτουργία της δημοκρατίας.Εικόνες φτιαγμένες από γεωμετρικές χρυσές φόρμες κολλημένες πάνω σε χαρτονια, σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι άστεγοι για να κοιμούνται στο δρόμο, αποτελούν το τρίτο δίπτυχο που εξετάζει πώς μεταχειρίζεται μία δημοκρατία τους παρίες της.


To πρόγραμμα One Artist A Week/FaveLAB, μία αυτοχρηματοδοτούμενη εικαστική πρωτοβουλία, συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στην Αθήνα και πειραματίζεται με τρόπους και πρακτικές εξωθεσμικής παρουσίασης της τέχνης. ΣΥΝΔΕΣΜΟI/LINKS:
FacebooK: Initiation2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου