Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

To ωραίο που σκοτώνει



Kάποιοι «διαδικτόβιοι» (όπως λέμε «μπαρόβιοι», «νυχτόβιοι»  κλπ) σάρκαζαν πριν λίγο καιρό την καλλιτέχνιδα   Ζωζώ Σαπουντζάκη, που επέμενε να εμφανίζεται στις πίστες παρά την προχωρημένη ηλικία της….Ως κατεξοχήν εχθρός του θεσμού της υποχρεωτικής  συνταξιοδότησης , νομίζω ότι κάθε άτομο θα μπορούσε να εργάζεται όσο καιρό αισθάνεται αλλά και κρίνεται ικανό να επιτελεί κάποιες λειτουργίες. Αντίθεση όμως έχω στην αυτοκαταπίεση και  στην απονενοημένη  προσκόλληση σε ρόλους που δεν μπορεί κάποιος να παίξει  : Το να παίζει δηλαδή, «εν ου παικτοίς»….

Το να θέλεις να παίζεις τον ωραίο με βάση τις πλειοψηφικές νόρμες της νεότητας και της ομορφιάς, είναι προφανώς μάταιο και ενεργειοβόρο,  από μια ηλικία και πέρα. Από αυτήν την ηλικία και πέρα πρέπει να κηρύξεις το γιαλό στραβό και να αναζητήσεις το ωραίο αλλού !  Αλλιώτικα, ενεδρεύει το άγχος της παρακμής και η απόλυτη αντιπαλότητα με τον χρόνο.


Το ωραίο δίνει ζωή,η πάλη γι αυτό δίνει ομορφιά-  αλλά μερικές φορές και θάνατο.. Πριν λίγους μήνες η   29χρονη τηλεπαρουσιάστρια Ασημένια Μυρωδιά βρέθηκε απαγχονισμένη στο διαμέρισμα της,  στους Αμπελόκηπους. Όπως ανέφεραν στενοί της άνθρωποι στην έγκυρη εφημερίδα «Εspresso» (κύριοι, να λείπει ο ξερόβηχας…) η παρουσιάστρια πριν από ενάμιση μήνα έκανε ρινοπλαστική με αποτέλεσμα  να παραμορφωθεί το πρόσωπό της. «Ήθελε να κάνει πλαστική στη μύτη. Εμείς της λέγαμε ότι δεν έχει ανάγκη αλλά επέμενε. Την έκανε κρυφά και το αποτέλεσμα ήταν εφιαλτικό. Παραμορφώθηκε και κλείστηκε στο σπίτι της. Δεν ήθελε να δει κανέναν, μέχρι που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου