Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

H μνησίκακη Νέα Τάξη και ο Πολάνσκυ


Γιατί καταδιώκουν τον Πολάνσκυ 38 χρόνια μετά το αδίκημα της σεξουαλικής επαφής με μια ανήλικη; Ποιοι είναι αυτοί οι θεματοφύλακες του Νόμου, που απέδωσαν δικαιοσύνη στο 99,99999% των περιπτώσεων για να επιχειρούν τώρα να καλύψουν το 0.00001%;
Μην ψαχνόσαστε, αγαπητοί φίλοι του παρόντος ιστότοπου , το μυστικό κρύβεται στο αριστουργηματικό έργο του Πολάνσκυ «Ο αόρατος συγγραφέας» (Ghost writer). Εκεί ο Πολωνός σκηνοθέτης κάνει φύλλο-και-φτερό τη προσωπικότητα του Τόνυ Μπλαιρ , τη πολιτική των Αμερικανών και της Νέας Τάξης, το βασίλειο του κυνισμού πίσω από προσωπικότητες καταναλώσιμες. Και η Νέα Τάξη τον εκδικείται πάραυτα....
Πριν περάσετε στην κυρίως είδηση, διαβάστε το παρακάτω κείμενο του 2010. 
Η ΕΙΔΗΣΗ : 
Ο γαλλοπολωνός κινηματογραφιστής Ρομάν Πολάνσκι κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη, σε πολωνικό δικαστήριο αναφορικά με αμερικανικό αίτημα για την έκδοσή του σχετικά με μια ποινική καταδίκη του το 1977 για σεξ με ανήλικη.


Ο δικαστής που προεδρεύει της δίκης  δήλωσε πως το δικαστήριο δεν θα εκδώσει σήμερα απόφαση, καθώς χρειάζεται να μελετήσει πρόσθετα έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν από τους συνηγόρους του Πολάνσκι.
Ο δικαστής είπε πως οι συνήγοροι του κινηματογραφιστή κατέθεσαν έγγραφα στα αγγλικά και τα γερμανικά από την δίκη για την έκδοσή του που είχε διεξαχθεί το 2010 στην Ελβετία.

Ο 81χρονος Πολάνσι  έφθασε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Κρακοβίας συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του. Δεν έκανε κανένα σχόλιο στους δημοσιογράφους. «Ο κ. Πολάνσκι αποφάσισε να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου» δήλωσε η  εκπρόσωπος του δικαστηρίου.
Η κατάθεση του Πολάνσκι αποφασίσθηκε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών για να προστατευθεί η ιδιωτική ζωή των εμπλεκομένων προσώπων, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.
Βάσει της πολωνικής νομοθεσίας, αν το δικαστήριο αποφανθεί υπέρ του αιτήματος έκδοσης, η υπόθεση θα περάσει στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος θα λάβει την τελική απόφαση για το αν ο Πολάνσκι θα παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές.
Ο τιμημένος με Όσκαρ σκηνοθέτης είχε δηλώσει ένοχος το 1977 της κατηγορίας ότι έκανε σεξ με ένα 13χρονο κορίτσι στη διάρκεια φωτογράφησης στο Λος Άντζελες κατά την οποία καταναλώθηκαν σαμπάνιες και ναρκωτικά.
Ο Πολάνσκι εξέτισε 42 ημέρες στη φυλακή στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την εισαγγελία για φυλάκιση 90 ημερών. Την επόμενη χρονιά διέφυγε από τις ΗΠΑ πιστεύοντας πως ο δικαστής που εξέταζε την υπόθεση θα ανέτρεπε τη συμφωνία και θα τον έκλεινε χρόνια στη φυλακή.
Το 2009  συνελήφθη στη Ζυρίχη βάσει αμερικανικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση κατ' οίκον. Απελευθερώθηκε το 2010 αφού οι ελβετικές αρχές αποφάσισαν να μην τον εκδώσουν.
Ο σκηνοθέτης επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα πως ετοιμάζει μια ταινία για την Υπόθεση Ντρέιφους, μέρος της οποίας θα γυριστεί στην Πολωνία.
Πηγή είδησης : Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου