Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και ΑφήγησηςΕργαστήρι κούκλας & παραστάσεις από τον Andras Lenart ( Mikropodium)- Ουγγαρία

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στο “Εργαστήρι Μαιρηβή”
Για το μήνα Φεβρουάριο προσκεκλημένος είναι ο Andras Lenart, καθηγητής του Πανεπιστημίου Τεχνών της Ουγγαρίας και ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του  Εθνικού Κουκλοθέατρου της Βουδαπέστης.
Στην Ελλάδα έρχεται με δύο παραστάσεις θεάτρου κούκλας  “Stop” και “Con Anima” που θα παρουσιαστούν και οι δύο μαζί, αλλά και θα πραγματοποιήσει εργαστήρι κούκλας στις 6, 7  & 8 Φεβρουαρίου 2015
.
Ο Andras Lenart το 1997 δημιουργεί την ομάδα κουκλοθέατρου Micropodium με στόχο την έρευνα και τον πειραματισμό πάνω σε νέες τεχνικές κατασκευής θεατρικής κούκλας.
Μέσα από αυτή την έρευνα δημιουργεί και υλοποιεί ένα νέο τύπο κούκλας  με έναν ιδιαίτερο και μοναδικό μηχανισμό χειρισμού.


Η ομάδα έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη: Ρουμανία, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Αυστρία, Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, αλλα και σε χώρες όπως Καναδά, Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες, Βραζιλία και Ιαπωνία.


Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Fransisco Brito

"Εργαστήρι Μαιρηβή"
Κουκλοθέατρο
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
 Βίντεο για το εργαστήρι:
 https://www.youtube.com/watch?v=8XmDNL9bvpU


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου