Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ψήγματα χρυσού σε φύλλα ευκαλύπτου!
Φαίνεται όπως εκείνες οι ιστορίες του παραμυθά περιηγητή Μάντεβιλ του ΙΔ αιώνα, που διέσωσε ο Κυριάκος Σιμόπουλος :  για τα πολύτιμα πετράδια που κυλούσαν στα ρυάκια μιας μακρινής χώρας ή για τα δέντρα που μέσα στη διάρκεια μιας ημέρας παρήγαγαν ως καρπούς φαγώσιμα πουλιά ! http://oikologein.blogspot.gr/2013/07/blog-post_27.html
Όμως δεν είναι αυτού του είδους : Γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα  ερευνητών και όχι παραμυθοποιών  από την Αυστραλία, οι οποίοι εντόπισαν ψήγματα χρυσού σε φύλλα ευκαλύπτου !
Όπως εξηγούν οι ειδικοί από τον Οργανισμό Επιστημονικών και Βιομηχανικών Ερευνών της Κοινοπολιτείας (CSIRO), τα δέντρα που μεγαλώνουν πάνω από κοιτάσματα χρυσού, που εντοπίζονται σε βάθος περίπου 40 μέτρων, αντλούν το πολύτιμο μέταλλο ενσωματώνοντάς το στα φύλλα τους.
 Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η μελέτη των φύλλων θα μπορούσε να υποδείξει την ακριβή θέση των κοιτασμάτων  ιδιαίτερα σε δύσβατες περιοχές , όπου οι συμβατικές μέθοδοι αναζήτησης χρυσού είναι δύσκολο να τεθούν σε εφαρμογή.
Τα «χρυσόδεντρα» εντοπίστηκαν σε δύο περιοχές στη δυτική Αυστραλία. Οι ερευνητές ( Σημείωση Οικολογειν : Που προφανώς δε σκοτίστηκαν για τη τύχη της φύσης και το μέλλον του χρυσού στην οικονομία…) διαπίστωσαν  ότι ο χρυσός αντλούνταν από τις ρίζες και στη συνέχεια μέσω του αγγειακού  συστήματος  των φυτών αποθηκευόταν στα φύλλα τους, σε συγκεντρώσεις 100 μερών ανά δισεκατομμύριο…ΠΗΓΗ : PEEGEP
Εν όψει : Ανατολική Δίρφυ. Βαρβάρας Βλαβιανού   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου