Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ "ΕΓΚΟΛΠΙΑ ΙΑΜΑΤΑ ΤΕΧΝΗΣ"

 


ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ.

 

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, ώρα 8:30 μ.μ. θα αρχίσει η θερινή λειτουργία της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Φέτος συμπληρώνονται 24 χρόνια εκθεσιακών, λογοτεχνικών, μουσικών γεγονότων και performance.

O ζωγράφος, ποιητής, θεωρητικός της τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος, ιδρυτής και επιμελητής των πολιτιστικών δρωμένων του χώρου, που έχει γίνει ένα σταυροδρόμι τεχνών, θα ξεναγεί αναλυτικά τους επισκέπτες στα εκθέματα από τις 6 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου 2024.

Με τον τίτλο "Εγκόλπια ιάματα τέχνης" θα εκτεθούν νέα ζωγραφικά έργα του Κώστα Ευαγγελάτου με θέμα τους ανθρώπινες μορφές και άνθη. 

Η πολυετής ενασχόληση του καλλιτέχνη, ιδιαίτερα με τα τριαντάφυλλα, που ξεκίνησε από τα προεφηβικά του έργα και συνεχίστηκε με ποικίλες φάσεις της θεματογραφίας, συμπυκνώνει στην πρόσφατη προσέγγιση του αισθητικού αντικειμένου, την ιδεατή και συναισθηματική απόδοση, με αυθόρμητη έμφαση στα ατόφια λαμπερά χρώματα και νέες μονοτυπικές τεχνικές. Στις περιπτώσεις που τα άνθη συνπάρχουν με μορφές, ονειρικής, συμβολικής, ποιητικής διάστασης και υπόστασης έλκουν το βλέμμα στην θέαση της εξωτερικής αρμονίας της φόρμας και των εσωτερικών ταλαντεύσεων της ανθρώπινης ψυχής.



Παράλληλα λειτουργεί στην αίθουσα "Χρυσομοίρα Κ. Ευαγγελάτου" η έκθεση-αφιέρωμα στον Λόρδο Βύρωνα, που εγκαινιάστηκε με επιτυχία τον Απρίλιο του 2024, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του και την πολύτιμη συνεισφορά του στην ελληνική εθνεγερσία. Στην ανανεωμένη σύνθεση και εκδοχή της ομαδικής έκθεσης, με ζωγραφική, γλυπτική, σχέδια και εκτυπώσεις συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι εικαστικοί δημιουργοί που έχουν εμπνευστεί  από το Βυρωνικό έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου ποιητή και αγωνιστή.

 

Στις 19 Αυγούστου 2024, το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην "Μωβ Σκηνή" του κήπου της Villa Ροδόπη, η ετήσια εκδήλωση, βεγγέρα τέχνης και λόγου "Πανσέληνος στον κήπο". 

Ξεναγήσεις στις έκθέσεις, στα έργα της μόνιμης συλλογής και στους εξωτερικούς χώρους της Villa Ροδόπη, αυλή και κήπος, που κοσμούν λιθογλυπτά, κεραμικά και μεταλλικά έργα τέχνης, θα γίνονται  κάθε Σάββατο από τις 8 μ.μ.-10 μ.μ.

Διάρκεια: 6 Ιουλίου- 31 Αυγούστου 2024.

Επισκέψεις καθημερινά, εκτός Κυριακής. 11 π.μ.-1.30 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη.

 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

COSTAS EVANGELATOS ART-EST

Ι. ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ.

ΑΡΓΟΤΟΛΙ 28100, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

 

Πληροφορίες: 26710 28501, 6944621286

 

www.rodopicollection.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου