Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Εκδήλωση Τάκη Μαυρωτά

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιουνίου στις 7.30μμ θα έχουμε την χαρά να κάνουμε μια εκδήλωση με φιλοξενούμενο τον  Τάκη Μαυρωτά, έναν διακεκριμένο κι έμπειρο επιμελητή εκθέσεων, επιμελητή της έκθεσης Pablo Picasso - Jean Cocteau: Οι καινοτόμοι του μοντερνισμού, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, καθώς επίσης και της πρόσφατης μοναδικής έκθεσης Pablo Picasso: Ο ιδιοφυής αγωνιστής της τέχνης και της δημοκρατίας μέσα από σπάνιες αφίσες και κεραμικά του που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικού Κέντρο Δελφών.

Ο Τάκης Μαυρωτάς, είναι Διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Θεοχαράκη και πρόσφατα τιμήθηκε δικαίως από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο Οίκοθεν της τάξεως των Γραμμάτων και Τεχνών. Θα μας μιλήσει και για τις δύο εκθέσεις και το ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνει να ξαναέρθει στα σεμινάριά μας.

 

Στην έκθεση των Δελφών παρουσιάστηκαν 55 σπάνιες, αυθεντικές αφίσες που φιλοτέχνησε ο Pablo Picasso, με την τεχνική της λιθογραφίας, της χαλκογραφίας, του λινόλεουμ αρκετές από τις οποίες έχει υπογράψει. Όλες οι αφίσες της έκθεσης ανήκουν στο συλλέκτη και εμπειρογνώμονα του χαρακτικού έργου του Picasso, Werner Röthlisberger, που κατέχει 250 πρωτότυπες αφίσες του Picasso, μια παγκοσμίου φήμης συλλογή, που έχει παρουσιαστεί με επιτυχία στην Ελβετία και τώρα εκτίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.  Παράλληλα, θα εκτεθούν είκοσι αντιπροσωπευτικά κεραμικά του Picasso.

Σας περιμένουμε.


Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/81466216691?pwd=ewHuPO9B6gt0BZkeYiq4TxFlBwybc6.1

Meeting ID: 814 6621 6691
Passcode: 012565

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου