Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Επιτέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας για το γνωστό ζήτημα...

Ανακοίνωση του τμήματος Οικολογίας-Περιβάλλοντος-Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ
«Σοβαρά επεισόδια με προπηλακισμούς και τραυματισμούς δημοτικών συμβούλων, από άτομα που αυτοχαρακτηρίσθηκαν οπαδοί της ΑΕΚ, προκλήθηκαν για μια ακόμη φορά  στο δημοτικό συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, με αφορμή συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου για την ανάπλαση του ιστορικού Άλσους από τον Δήμο. 
Το έργο που αφορά εκτεταμένη φύτευση, προστασία της βλάστησης και λειτουργική αναβάθμιση, είχε εγκριθεί από τη Δασική Υπηρεσία ήδη από το 2009, αλλά δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα το Άλσος σταδιακά να παρουσιάζει εικόνα φθοράς και εγκατάλειψης. Η νέα δημοτική αρχή υπέβαλε εκ νέου, επικαιροποιημένη, τη μελέτη προς έγκριση, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής. Ωστόσο, η δασική υπηρεσία αυτή τη φορά απέρριψε το αίτημα έγκρισης της μελέτης, επικαλούμενη το νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας (ν. 4277/2014 ) και το φωτογραφικό, για τα συμφέροντα του μεγαλοεπιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη, άρθρο 42. 
Στην πραγματικότητα τόσο με την νομοθετική ρύθμιση όσο και με την απορριπτική απόφαση της δασικής υπηρεσίας, όχι μόνο καταργείται το δικαίωμα του Δήμου για την προστασία και τη διαχείριση του Άλσους, αλλά αποχαρακτηρίζεται αναδασωτέα έκταση, αποβάλλεται ο δασικός χαρακτήρας του Άλσους με αποτέλεσμα να προωθείται  η δυνατότητα επέμβασης, σήμερα αλλά και στο μέλλον, από ιδιωτικά συμφέροντα. Πρόσχημα για την επέμβαση αυτή αποτελεί η ανέγερση νέου γηπέδου της ΑΕΚ, σε χώρο μεγαλύτερο από αυτόν που κατελάμβανε το παλαιό γήπεδο. 
Είναι περισσότερο από προφανές ότι πρόκειται για μια σύγκρουση με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που μετέρχονται όλα τα μέσα: από την επιρροή τους στην Κυβέρνηση και τις κρατικές αρχές, μέχρι την βία και τον τραμπουκισμό.
Με  στημένα επεισόδια  διαρκώς επιχειρούν να θέσουν υπό ομηρεία ένα  δημοτικό συμβούλιο και να επιβάλλουν ένα κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη. 
Ως τμήμα Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε αλληλέγγυοι/ες με το δημοκρατικό δικαίωμα της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις για τις οποίες  έχει νωπή λαϊκή εντολή.  Στηρίζουμε αμέριστα τον αγώνα του δήμου, των κατοίκων της περιοχής και των κινημάτων να διαφυλαχθεί, ακέραιος, ο δημόσιος κοινόχρηστος και δασικός χαρακτήρας ενός από τα ελάχιστα άλση του κέντρου της Αθήνας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου