Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Μικρό μου Πόνυ…




Για το  παλιό ελληνικό αυτοκίνητο πόνυ και για τα σχέδια αναβίωσής  του γράφαμε στις 28.8.12,
αλλά επηρεασμένοι  από τον κυβερνοϊό  της άκρατης ψευδολογίας και μπαρουφολογίας, αδυνατούσαμε (κατά βάθος) να το πιστέψουμε…Τότε, πριν ενάμισι χρόνο, το 2014 φαινόταν τοποθετημένο στο υπερπέραν, η δε υπόσχεση επανεμφάνισης του πόνυ είχε κάτι από το στόρυ της Δεύτερης Παρουσίας…Όμως το «θαύμα» έγινε, αν και μικρών διαστάσεων, αφού ο Πρόεδρος της Εταιρείας   που παράγει το συγκεκριμένο όχημα ( NAMCO)  δήλωσε ότι  θα παράγονται μόνο 24 αυτοκίνητα την ημέρα με προορισμό την Αίγυπτο και χώρες του Μαγκρέμπ.
Κατασκευαστικές λεπτομέρειες μπορεί να αντλήσει κανείς από το
Εδώ υπογραμμίζουμε μια δήλωση του Προέδρου της NAMCO  Πέτρου Κοντογούρη, που αμφισβητούσε εμμέσως πλην σαφώς το «οικονομίστικο» στερεότυπο των «οικονομιών κλίμακας», που συμπίπτουν  δηλαδή με  το μεγάλο μέγεθος παραγωγής… Ο Κοντογούρης επικαλείτο το «φαλίρισμα» της Τζένεραλ Μότορς, για να στοιχειοθετήσει την άποψη ότι μια χώρα μπορεί να εξασφαλίσει ανταγωνιστικότητα ακόμη και με μικρές κλίμακες παραγωγής.
Το Θέμα του   όπτιμουμ μεγέθους ευδοκίμησε κάποτε στις οικολογικές συζητήσεις –  έστω κι αν κάποιοι όπως ο Σουμάχερ ( όχι o πιλότος αγώνων…) έκαναν διάσημο το σύνθημα : «Το μικρό είναι όμορφο». Καιρός να επανακάμψει κι αυτή η προβληματική,  όπως  επανέκαμψαν τα πόνυ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου