Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Αυτοί κι αν είναι οικολόγοι…

 Οπως μας ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου η πολιτική τους γραμματεία, «οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ μετά από απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου, κεντρικού οργάνου του κόμματος, στηρίζουν τους παρακάτω Δημοτικούς και Περιφερειακούς συνδυασμούς στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στην Περιφέρεια Αττικής: «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» με επικεφαλής τον Γιώργο Ιωακειμίδη. (…) Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα». Τι έγινε, ρε παιδιά; Ο σκληρός δεξιός Τζιτζικώστας απέκτησε ξαφνικά οικολογικές ευαισθησίες; Business as usual «μυρίζει» αυτή η στήριξη.

Εχει και συνέχεια, όμως: «Στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου: «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ-Συνεργασία Ενεργών Πολιτών» με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς». Αν δεν ξέραμε τι εστί «Οικολόγοι Πράσινοι», θα μας έπεφταν τα μαλλιά. Μα τον Μπουρνούς; Τον άνθρωπο που έχουν καταγγείλει μέχρι και στο δικαστικό μηχανισμό μια σειρά συλλογικότητες στην περιοχή, με πραγματικές οικολογικές ευαισθησίες και με αγώνες για να σώσουν το Μεγάλο Ρέμα, το Δασαμάρι, την Πεντέλη; Τον δήμαρχο που ντύθηκε σερίφης και προσπαθούσε να κόψει με οικοδομικό ψαλίδι τα λουκέτα σε κατειλημμένα σχολεία;

Τον δήμαρχο που άφηνε τους νεοναζιστές χρυσαυγίτες να κατασκευάζουν παράνομα καταφύγια σκύλων στην περιοχή του; Ναι, αυτόν!

«Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ παρέχουν την πολιτική τους στήριξη στους οκτώ αυτούς συνδυασμούς μετά από επαφές, όπου διαπιστώθηκαν κοινές ανησυχίες, απόψεις και στοχεύσεις για τις εκάστοτε Περιφέρειες και Δήμους, γι αυτό θα συμμετέχουν και στους οκτώ σαν υποψήφιοι, μέλη των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ», καταλήγει η ανακοίνωση. Ο νοών νοείτω…

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την «ανακοίνωση πολιτικής στήριξης και σε άλλους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, με τους οποίους βρίσκονται σε επαφή μέλη και όργανα του κόμματος».

ΠΗΓΗ: ΚΟΝΤΡΑ

1 σχόλιο:

  1. Να τα κόψει.....κάποτε οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες ερχόντουσαν συμπαραστάτες των καταλήψεων, αν βέβαια ήσαν στην αντιπολίτευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή