Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Αλμπέρτο Εσκενάζη : «ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ»


                               
                           
                                         Από την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου
                           και κάθε Τετάρτη στις 21:00, για περιορισμένες παραστάσεις.

Ο Πολυχώρος Vault [Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Τηλέφωνα: 213 0356472 / 6945 993870
 
 παρουσιάζει τον “Άγνωστο Αριθμό” σε κείμενο/σκηνοθεσία Αλμπέρτο Εσκενάζη. Πρόκειται για το μονόλογο ενός Έλληνα εβραίου από τη Θεσσαλονίκη κρατουμένου του Άουσβιτς, βασισμενο σε αληθινές μαρτυρίες, ο οποίος προσπαθώντας να επιβιώσει αποφασίζει να γράψει ένα ημερολόγιο και να το θάψει, ώστε αργότερα να αποκαλυφθούν τα εγκλήματα του Ολοκαυτώματος. Στην προσπάθεια του να ολοκληρώσει την αποστολή του, τον κυριεύει η τρέλα, πριν τον απελευθερώσουνε μισοπεθαμένο οι Ρώσοι στρατιώτες.


Λίγα λόγια για το έργο:


  Το έργο διαδραματίζεται στο στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς από τον Μάρτιο του 1943 που εκτοπιστήκαν οι Έλληνες Εβραίοι από την Θεσσαλονίκη έως την 29 Ιανουαρίου του 1945 που απελευθερώθηκαν από τον Ρώσικο στρατό. Ο ήρωας του έργου είναι από την Θεσσαλονίκη. Αφηγείται αλλά και ζει τις φρικαλεότητες μέσα στο στρατόπεδο. Όλα τα γεγονότα είναι αληθινά και καταγεγραμμένα ιστορικά από διάφορους επιζήσαντες.

 Οι Ανθρώπινες αντιδράσεις του κρατούμενου αποδεικνύουν πως ακόμη και μέσα στην κόλαση η δύναμη του καλού είναι ισχυρότερη.

   Ο αριθμός που φέρει στο χέρι του ο ηθοποιός είναι αληθινός και ανήκει στον επιβιώσαντα κύριο Κούνιο από την Θεσσαλονίκη που χωρίς ίχνος εκδικητικότητας στην ψυχή του τιμωρεί τους βασανιστές του με την συνεχομένη πορεία του στην ζωή. Αν και έχει εισέλθει στα βαριά γεράματα είναι ακμαιότατος. Μπήκε στο στρατόπεδο σε ηλικία 16 ετών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κειμένο/ Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Εσκενάζη
Σκηνικά/ Κοστούμι: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική σύνθεση: Σέργιος Σαμαρτζής
Φωτισμοί: Λέων Εσκενάζη
Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη
Αφίσα: Σίμος Παπαναστασόπουλος

Ερμηνεία: Αλμπέρτο Εσκενάζη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Ανέργων: 5 ευρώ (Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ))


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου