Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Μαρία Δουκάκη : Τρία εικαστικά έργα - Τρία χαϊκού για τίτλους


 



- Τρεις συνθέσεις με ψηφιακές φωτογραφίες τραβηγμένες το 2018 στη Βόρεια Εύβοια από τη συμμετοχή στο Land Art Project του Ορίζοντα Γεγονότων με δράσεις - περφόρμανς και περιεχόμενο τη θάλασσα και τα καϊκια.
Τοπιογραφία 37 / Καιγόμασταν κι ας είχαμε βάλει τα πόδια στη θάλασσα / 2018 Η σύνθεση εικόνων ενός κούτσουρου που το χτυπάει το κύμα και μοιάζει τόσο πολύ με ακρωτηριασμένο και καμμένο ανθρώπινο πόδι δημιουργεί την Τοπιογραφία 37 ως εικόνα μνήμης της θανατηφόρας φωτιάς του καλοκαιριού.
Τοπιογραφία 38 / Εις τον αφρό πλεούμενο, το καραβάκι από χαρτί / 2018 Η χάρτινη βαρκούλα από τα παιδικά μας χρόνια μπερδεμένη σ’ένα κομμάτι από πλαστικό δίχτυ μετακινείται από το νερό και βρίσκεται άλλοτε στον αφρό, άλλοτε στην καθαρή λαμπερή άμμο ή στην ανακατεμένη με φύκια και δημιουργεί την Τοπιογραφία 38 σαν μια εικόνα αγάπης και μνήμης που μπορεί να οδηγήσει στην επαγρύπνηση.
Τοπιογραφία 39 / Βρεθήκαμε στα δύσκολα μικρό μου καραβάκι / 2018 Οι χάρτινες βαρκούλες, μπερδεμένες σε νερά με φίκια, αφημένες και ανήμπορες να συνεχίσουν το ταξίδι τους και η ανθρώπινη παρουσία δημιουργούν την Τοπιογραφία 39 ως εικόνα υπενθύμισης της καταστροφής των παραδοσιακών ξύλινων καϊκιών 




2 σχόλια: