Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ποταμός Ερασίνος

Στα πλαίσια της καμπάνιας για την διάσωση του ρέματος του Ερασίνου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση από τους Φορείς και Συλλογικότητες για τη Διάσωση των Ρεμάτων της Αττικής (ΡεμΑττική) που διοργανώνεται από τον σύλλογο ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΑΤΤΙΚΗΣ και την συλλογικότητα Soma (Διάσπαρτο Ανοιχτό Μουσείο Αττικής).
Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα γνωρίσουμε τον υγρότοπο, θα παρατηρήσουμε τα πουλιά (bird watching), θα επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο, θα συζητήσουμε για το Αρχαιολογικό τοπίο, το περιβάλλον, και τις επιπτώσεις των έργων στον υγρότοπο και στο τοπίο.


Η περιήγηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του κοινού για τα αντιπεριβαλλοντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και αφορούν στον εγκιβωτισμό του ρέματος του Ερασίνου:

"Ο Ερασίνος ο ιερός ποταμός της Βραυρωνίας Αρτέμιδας, εγκιβωτίζεται με χιλιόμετρα από σαραζανέτι και τσιμέντο. Ο υπέροχος υγρότοπος με τα εκατοντάδες είδη πουλιών και σπονδυλόζωων, τα πιο πολλά από αυτά προστατευόμενα, απειλείται με συρρίκνωση και καταστροφή.
Δίνουμε δύσκολο αγώνα για να ματαιώσουμε τα έργα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν. Χρειαζόμαστε την συμπαράστασή σας .
Ο σημαντικότερος υγρότοπος της Αττικής πρέπει να επιβιώσει...
https://www.ulule.com/save-the-erasinos-river/…"

Πρόγραμμα
- Αναχώρηση στις 8.00 π.μ από το Δημαρχείο Ηλιούπολης με ενδιάμεση στάση στην Ομόνοια θα κατευθυνθούμε προς στην Βραυρώνα.
- Συνάντηση 9.30 στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βραυρώνας
- Περπάτημα μέχρι τον Υγρότοπο
- Παρατήρηση Πουλιών
- Επίσκεψη στο Ναό της Αρτέμιδος
- Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας
- Μετάβαση με πούλμαν στο Φράγκικο Πύργο για μισάωρο περπάτημα δίπλα στον Ερασίνο
- Μετάβαση με πούλμαν στο Πόρτο Ράφτη για μπάνιο και φαγητό.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ 2105224924-6957818001
#ΡεμΑττική #peripolo #soma #remata #erasinos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου