Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Christopher Kanuysik και Tamara Jaqcuin// Upon Closer Inspection_Here and Gone



 

 

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 
Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Mαϊου, 7 - 9 μμ 

Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 31 Μαϊου - Κυριακή 2 Ιουνίου / 12.00 - 7.00 μμ
Χώρος: 3Quarters, Αγ.Δημητρίου 19, Ψυρρή


Ο Christopher Kanuysik (ΗΠΑ) και η Tamara Jaqcuin (Χιλή/Ισπανία), ήρθαν στην Αθήνα ως φιλοξενούμενοι εικαστικοί του προγραμματος One+One/FaveLAB και παρουσιάζουν τώρα τα νέα έργα που προέκυψαν από τη συνεργασία και τη συγκατοίκηση τους.



Ο Kanuysik  εμπνέται από την ζωντανή και χαοτική γειτονιά των Εξαρχείων και τα έντονα γκραφίτι που καλύπτουν κάθε σπιθαμή ελεύθερης επιφάνειας. Η εικαστική του παρέμβαση upon closer inspection είναι μία εγκατάσταση στον δημόσιο χώρο ομοιόμορφα κορνιζαρισμένων λευκών επιφανειών. Ο Kanuysik στερεώνει τα έργα του ανάμεσα στα γκραφίτι προκαλώντας τον θεατή να αναρωτηθεί ποιό είναι το νόημα αυτού του κενού, ενώ δίνει το παράδειγμα ότι ακόμα κι ένας άνθρωπος μόνος έχει τη δύναμη να αμφισβητήσει τον κανόνα σε μία γειτονιά που θεωρείται άβατο.  



Η ατομική έκθεση της Tamara Jaqcuin Here and Gone ερευνά τη σχέση ανάμεσα στον θάνατο, την ζωή, τον χρόνο και τη μνήμη. Αφορμή για στοχασμούς δίνει στην εικαστικό το Τελεστήριο της Ελευσίνας - η πνευματική πρωτεύουσα του ελληνορωμαϊκού κόσμου για 2.000 χρόνια περίπου. Από αυτό εμπνέεται η Jacquin και δημιουργεί μία σειρά από εικαστικά ποιήματα υπό τον τίτλο: “Ο θάνατος δεν είναι βουβός”. Είναι ο θάνατος το αναπόφευκτο τέλος του ανθρώπινου πεπρωμένου; ρωτά η εικαστικός. Τα έργα της Jacquin επιχειρούν να σηκώσουν το πέπλο των αρχαίων μυστηρίων και να αφήσουν την παράδοση της Ελευσίνας να μας μιλήσει για τον κύκλο της ζωής και του θανάτου, αλλά και την ελπίδα της (πνευματικής) αναγέννησης. 



To πρόγραμμα One Artist A Week/FaveLAB, μία αυτοχρηματοδοτούμενη εικαστική πρωτοβουλία με έδρα την Αθήνα, συνεχίζεται για τρίτη χρονιά. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου