Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ,Εικαστική Έκθεση ,ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ




 
ΚΑΛΕΣΜΑ

Το τάβλι και το σκάκι είναι το ίδιο αντικείμενο με διαφορετικές εγγραφές στις δύο του όψεις, όπως έχουν διαμορφωθεί από το βαθύ παρελθόν. Στα δύο αυτά παιχνίδια αλλάζει ο βαθμός συμμετοχής του Tυχαίου, στην ουσία όμως και τα δύο αποτελούν στοιχεία αναζήτησης και στρατηγικής. Το Παιχνίδι,  ως κοινός τόπος για τη συνάντηση της φαντασίας με τη συνείδηση της καθημερινότητας, είναι και αυτό κομμάτι της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και αυτός είναι ο λόγος που το «Τουρνουά» σχεδιάζουμε να το παρουσιάζουμε σε εμβληματικά καφενεία της χώρας μας.
Εκτός από τη δημιουργική πρόκληση, στόχος αυτής της δράσης είναι η συμβολή μας στην ανάδειξη του «καφενείου» και η καταγραφή όσων αποτυπώνονται μέσα στον χωρο��ρόνο της ελληνικής ιστορικότητας, για έναν τόπο κοινωνικής όσμωσης, άτυπο ναό της δημοκρατίας, δεξαμενή του ελεύθερου χρόνου και κοινωνική γεννήτρια. Δυστυχώς η ασύμμετρη ανάπτυξη στην εποχή μας έχει καταστρέψει τελείως πολλά αριστουργηματικά καφενεία και σε άλλα έχει καταφέρει να εξαλείψει τα ιδιαίτερά τους παραδοσιακά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα που συνεχίζουν να λειτουργούν κι εμείς αυτά θέλουμε να τα βρούμε, να αναδείξουμε και να ανασυστήσουμε, για άλλη μια φορά, τη Μνήμη. Έτσι, αυτό το «Τουρνουά», στο οποίο οι καλλιτέχνες καλούνται να επέμβουν στο ίδιο το παραδοσιακό αντικείμενο και να δημιουργήσουν ένα  εικαστικό-χρηστικό αντικείμενο ή ένα αμιγώς εικαστικό έργο, φιλοδοξεί να φέρει σε συνάντηση το παλαιό με το σύγχρονο σε ένα παιχνίδι της τέχνης και της ζωής.

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
 
 Παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας  στην περίπτωση που δεν τόχετε ήδη κάνει / ή να μας ενημερώσετε για τυχόν εκκρεμότητες--στέλνοντας απαντητικό μέηλ, στο katehaki54@yahoo.gr
 Για εσάς που σας ενδιαφέρει η συμμετοχή στο πρότζεκτ με λογοτεχνικό έργο γύρω από τον ίδιο άξονα (σκάκι-τάβλι-καφενείο), να μας το γνωστοποιήσετε, ώστε να οργανώσουμε τις παράλληλες δράσεις.
Όταν συγκεντρωθεί ικανός αριθμός κειμένων, συζητάμε για την έκδοσή τους, καθώς και για την παρουσίασή  τους σε κοινές δράσεις με τα εικαστικά.
Η πρώτη δοκιμαστική εικαστική παρουσίαση θα γίνει 13/12/19 στον Ορίζοντα Γεγονότων (Κεραμεικού 88). Εφ'οσον εξακολουθήσει να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να κάνουμε -άρα να κάνετε - και δεύτερο κάλεσμα για συμμετοχές, στις αρχές του έτους.
Για όποια άλλη παρατήρηση/απορία μη διστάσετε να απευθυνθείτε στην ομάδα εργασίας (τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά ή στις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας κάθε Τρίτη βράδυ.

ΥΓ: Επίσης, θα θέλαμε να μας πείτε αν γνωρίζετε κάποιο «ωραίο» καφενείο στο οποίο θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε το πρότζεκτ, για να το προσθέσουμε κι αυτό στη λίστα με τα καφενεία-προορισμούς.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Οδός:  Κεραμεικού 88, ΤΤ 10435, Αθήνα
                                                                                   
                                                                                                              



Για την ενημέρωσή σας σχετικά με τις δράσεις μας,
ακολουθούν αναλυτικά 
Ιστοσελίδες / Blogs / facebook:

Ορίζοντας Γεγονότων (σελίδα στο ΦΒ): https://www.facebook.com/orizontasgegonotwn/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου