Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019

ATHENS CRAFT BEER FESTIVAL : Το πρώτο φεστιβάλ craft μπίρας ολοκληρώθηκε με επιτυχίαΈνα φεστιβάλ μπίραςδιαφορετικό από τα άλλα διεξήχθη στην Αθήνα το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου, με αποκλειστικό αντικείμενο τη χειροποίητη μπίρα από μικρά ζυθοποιεία. Η «craft» μπίρα ―όπως έχει εδραιωθεί να αποκαλείται διεθνώς αυτού του τύπου η μπίρα―, είναι ένα φαινόμενο παγκοσμίων διαστάσεων που αναπτύσσεται ταχύτατα και στη χώρα μας, όπου ήδη δραστηριοποιούνται πάνω από 60 μικροζυθοποιίες.
Στο 1οAthensCraftBeerFestival συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών,24 ελληνικές και 9 ξένες μικροζυθοποιίες, οι οποίες παρουσίασαν 170 διαφορετικές μπίρες, σε ένα ζυθόφιλο κοινό 9.000 ατόμων. Η γευστική δοκιμή της μπίρας πλαισιώθηκε από ζωντανή ροκ, κάντρι και μπλουζ μουσική, καθώς και από φαγητό που ετοίμαζαν γνωστοί σεφ.
Το AthensCraftBeerFestivalοργανώθηκε επάνω στα πρότυπα αντίστοιχων φεστιβάλ του εξωτερικού, όπως αυτά διεξάγονται σε πολλές μεγάλες πόλεις. Σε αντίθεση με τα γερμανικού τύπου φεστιβάλ, που εστιάζουν κυρίως στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μπίρας, τα φεστιβάλ χειροποίητης μπίρας δίνουν έμφαση στη γευστική δοκιμή και στην εξερεύνηση των εκατοντάδων διαφορετικών γεύσεων που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη μπίρα.Έτσι, οι επισκέπτες του αθηναϊκού φεστιβάλ χειροποίητης μπίρας δοκίμαζαν στην αρχή μικρές ποσότητεςμπίρας (50ml προς 1€), ώστε να μπορέσουν να δοκιμάσουν πολλές από αυτές (αφού οι μεταξύ τους διαφορές είναι εντυπωσιακές) και στη συνέχεια γέμιζαν το ποτήρι με εκείνες που τους άρεσαν περισσότερο. Τα περισσότερα γευστικά στυλ που δεσπόζουν στο χώρο της μικροζυθοποιίαςήταν παρόντα, όπως οι ΙPA (IndiaPaleAle),οι μαύρες Stout και Porter, oι ανερχόμενες Sour (συχνά αρωματισμένες με φρούτα), οι χαμηλόβαθμες Session και Saison και οι κλασικές Pils. Εντυπωσιακές είναι οι πολλές εκφάνσεις της κατηγορίας IPA, όπως ηNewEnglandIPA (η φινετσάτη εκδοχή της κλασικής WestCoastΙPAαπό τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ) και οι πολύ πικρές και αλκοολούχες DoubleIPA.Οι πρωτοπόροι και συχνά αντισυμβατικοί ζυθοποιοί του Φεστιβάλ, Έλληνες και ξένοι,από Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Βουλγαρία, Κροατία, Σουηδία, Τσεχία, Ουγγαρία και Σερβία, παρουσίασαν αυτοπροσώπως τις μπίρες τους (105 ελληνικές και 65 ξένες), κάποιες από τις οποίες ήταν φτιαγμένες ειδικά για την περίσταση. Προσέφεραν έτσι στους επισκέπτες, εκτός από τις συνταγές τους, με εκατοντάδες χρώματα, μεθυστικά αρώματα και υπέροχες γεύσεις, τη δυνατότητα να συζητήσουν μαζί τους για το αγαπημένο τους θέμα: την craft μπίρα!Το Φεστιβάλ διεξήχθη στο Κτήριο 56 του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και ήταν συνδιοργάνωση των εταιρειών Vinetum και CavadiPatsi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου