Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε τη σύμβαση παραχώρησης των οικοπέδων «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης».


Email Image



Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε,

Χθες η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε τη σύμβαση παραχώρησης των οικοπέδων «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης». Αν οι συμβάσεις κυρωθούν από το επόμενο κοινοβούλιο η Total, η Exxon και τα Ελληνικά Πετρέλαια αποκτούν για δεκαετίες τον έλεγχο σε μία θαλάσσια έκταση 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων!

Βοήθησέ μας να σταματήσουμε τα καταστροφικά σχέδια της πετρελαϊκής βιομηχανίας!






Η Total και η Exxon έχουν βαρύ ιστορικό περιστατικών ρύπανσης και είναι υπεύθυνες για μερικές από τις πιο καταστροφικές πετρελαιοκηλίδες στην ιστορία. Ειδικά η Exxon αποδείχθηκε ότι γνώριζε για την κλιματική αλλαγή ήδη εδώ και μισό αιώνα. Επί δεκαετίες εξαπατούσε την κοινή γνώμη και υπονόμευε κάθε πρωτοβουλία για ανάληψη ουσιαστικής δράσης ώστε να αποτραπεί αυτό που σήμερα μοιάζει με κλιματική κατάρρευση.

Δεν θα εμπιστευτούμε το μέλλον των παιδιών μας σε αυτές τις εταιρίες.






Στο WWF Ελλάς θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να κερδίσουμε τον αγώνα. Ήδη καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης κατά της περιβαλλοντικής έγκρισης των παραχωρήσεων στην Κρήτη. Σε λίγες εβδομάδες (20/7 – 31/7) με το ιστιοπλοϊκό μας σκάφος Blue Panda θα επισκεφτούμε ξανά τα νησιά του Ιονίου, για να αναδείξουμε την απειλή των υδρογονανθράκων, αλλά και να γιορτάσουμε την ομορφιά των θαλασσών μας μαζί με τις τοπικές κοινωνίες της Ζακύνθου, της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς.
Χρειαζόμαστε όμως κι εσένα. Κοινοποίησε το μήνυμά μας ενάντια στις εξορύξεις ώστε να δυναμώσουμε τη φωνή μας για θάλασσες γεμάτες ζωή!

Μοιράσου με τους φίλους σου το κάλεσμα για δράση στα κοινωνικά δίκτυα






Σε ευχαριστούμε πολύ,

Δημήτρης Ιμπραήμ
Υπεύθυνος εκστρατείας








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου