Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Στις Βρυξέλλες ένα δέντρο θα φυτευτεί για κάθε γέννηση μωρού !


 


Αυτή είναι μια μεγάλη περιβαλλοντική πρωτοβουλία από τη βελγική πρωτεύουσα.

Κάθε γέννηση ενός μωρού θα γιορτάζεται φυτεύοντας ένα δέντρο στη βελγική πρωτεύουσα. Το έργο αυτό αποτελεί μέρος του σχεδίου για το κλίμα που υιοθετήθηκε από το Δήμο Βρυξελλών το Μάιο 2018. Στην πραγματικότητα, από το έτος 2020, με κάθε γέννηση που δηλώνεται στα δημοτικά μητρώα, οι γονείς θα λάβουν μια κάρτα ενημέρωσης που θα φυτέψει ένα δέντρο στο όνομά τους σε μια χώρα της Νότιας Γκλόμπαλ.
Το εν λόγω σχέδιο για το κλίμα έχει ως στόχο να "Να σχεδιάσουν προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και να προσαρμόσουν το έδαφος στην κλιματική αλλαγή", αναφέρει ο εκπρόσωπος του Δήμου.

Το έργο αυτό υπάρχει ήδη στη Λωζάνη της Ελβετίας, εδώ και 17 χρόνια, τα δένδρα φυτεύονται αποκλειστικά στο έδαφος της Ελβετικής πόλης. Από την άλλη πλευρά, η δέσμευση των Βρυξελλών είναι διαφορετική, διότι είναι "να καταστήσουμε σαφές ότι το κλιματικό πρόβλημα υπερβαίνει τα σύνορα", αναφέρει ο Μπενουά Χελινγκς, δημοτικός σύμβουλος Βρυξελλών, στο μικρόφωνο RTBF.


Με το όνομα "μωρό μπουμ", αυτό το πρόγραμμα περιέχει αρκετούς στόχους.

Πρώτον, έχει ως στόχο να "συμμετάσχει στη διεθνή διάσταση που απαιτείται από το Σύμφωνο των Δημάρχων, βοηθώντας να αναδασώσει τις χώρες του Νότου", δηλαδή να καταστήσει  βιώσιμη την ανάπτυξη, δέσμευση χωρίς σύνορα. Σε ένα δεύτερο βήμα, στόχος είναι η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.





Κάθε χρόνο, οι Βρυξέλλες έχουν περίπου 3.000 γεννήσεις. Κατά τη φύτευση ενός δέντρου σε κάθε ένα από αυτά, η μείωση του CO2 θα μπορούσε να είναι έως και 13 τόνοι ανά έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου