Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Χελιδονίσματα στο Πάρκο "Α. Τρίτσης"



Κυριακή 17 Μαρτίου 2019
 

ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2019 στο Πάρκο «Α. Τρίτσης»
Υποδεχόμαστε τα χελιδόνια με μια φωλιά!


Την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρες 11:00 - 13:00, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σας προσκαλεί για 25η χρονιά στα «Χελιδονίσματα», στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον για να καλωσορίσουμε την Άνοιξη και να υποδεχτούμε τα χελιδόνια φτιάχνοντάς τους πήλινες φωλιές!

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς θα ενημερωθούν για το πώς κατασκευάζονται οι φωλιές και αφού τις φτιάξουν θα τις πάρουν μαζί τους και όταν στεγνώσουν, θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες.

Χώρος εκδήλωσης: ανοιχτός χώρος μπροστά στο Γυμναστήριο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, δίπλα στο κανάλι στο κέντρο του Πάρκου .
* Για οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο "Α. Τρίτσης" δείτε εδώ


Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη 

Η εκδήλωση υλοποιείται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου «Α. Τρίτσης», τους «Φίλους του Πάρκου» και με την υποστήριξη της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας. 


Για περισσότερες πληροφορίες:

Ελίζα Ζήκου, Υπ. Εκπαιδευτικού Προγράμματος στο Πάρκο «Α.Τρίτσης»
Τηλ. 210 2316977 & 210 8228704, e-mail: 
park@ornithologiki.gr


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου