Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Ανοίγει για το κοινό ο Βοτανικός Κήπος της Γεωπονικής

Τα επτά καταπράσινα στρέμματα του Βοτανικού Κήπου του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη γωνία της Ιεράς Οδού με τη Σπύρου Πάτση, ανοίγουν εντός των επόμενων ημερών τις πόρτες τους για όλους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, «με προγραμματική συμφωνία η οποία θα υπογραφεί το επόμενο
διάστημα ο Δήμος Αθηναίων και το ΕΚΠΑ θα συνεργαστούν προκειμένου ο Κήπος, έκτασης 7 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή του Βοτανικού και δεν ήταν προσβάσιμος στο κοινό, να αναμορφωθεί και να ανοίξει τις πύλες του για όλους

» Σήμερα, τα περισσότερα από τα 200 είδη φυτών που καλλιεργούνταν στον κήπο και τα μεγάλα δέντρα ιστορικής σημασίας, ορισμένα ηλικίας μεγαλύτερης του αιώνα όπως π.χ. παλαιά κυπαρίσσια, φοίνικες των Καναρίων κ.α. με τον κατάλληλο σχεδιασμό και με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα καταστήσουν τον Βοτανικό Κήπο του ΕΚΠΑ έναν νέο κήπο για όλους, μια ανάσα ζωής για την Αθήνα και τους ανθρώπους της».


Όσα δεν ήξερες για τον Βοτανικό Κήπο

Ο κήπος που έδωσε το όνομά του σε ολόκληρη τη γειτονιά του Βοτανικού, «ιδρύθηκε το 1835 σε μία έκταση 12 εκταρίων του κτήματος Χασεκή της Ιεράς Οδού» όπως διαβάζουμε στο
site του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Αρχικά λειτούργησε ως δενδρώνας, μετατράπηκε σε Βοτανικό Κήπο το 1838 και αναδιοργανώθηκε μετά το 1851 με την εποπτεία του Θεόδωρου Ορφανίδη και του Theodor von Heldreich, Καθηγητή και Επιμελητή, αντίστοιχα, του Πανεπιστημίου. Την περίοδο αυτή ο Κήπος εμπλουτίστηκε με περίπου 2.500 φυτά από όλο τον κόσμο. Ο Βοτανικός Κήπος αναγνωρίστηκε ως επιστημονικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1867».
ΠΗΓΗ ΙΝ2LIFE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου