Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Χριστιάννα Γύρα,Pro bono

 

 


 

Τον χειμώνα του 2013 κατέρρευσε η στέγη σουπερμάρκετ στα περίχωρα της Ρίγας στη Λετονία και σκοτώθηκαν άνθρωποι. Ο Βάλντις Γιόνανς είναι ένας μεγαλοδικηγόρος που αναλαμβάνει αφιλοκερδώς την υπεράσπιση των συγγενών των θυμάτων, με απώτερο σκοπό την προβολή του μέσω μιας τέτοιας πολύκροτης υπόθεσης. Η εμπλοκή του θα αποκαλύψει τα κρυμμένα συμφέροντα και την υφέρπουσα διαφθορά, στην οποία άλλωστε και ο ίδιος μετείχε για χρόνια. Θα τον φέρει όμως και αντιμέτωπο με το άγνωστο παρελθόν του, με τον πυρήνα της ύπαρξής του.
Στο βιβλίο αναδύεται ο διάτρητος κοινωνικός ιστός της Λετονίας, γεμάτος ρωγμές και χάσματα, καθώς και υπόγεια συλλογικά σύνδρομα που σχετίζονται με το δύσκολο παρελθόν της χώρας σε σχέση με τη Ρωσία.
 
 
Η Χριστιάννα Γύρα γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (BSc) στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - Deree και, έκανε μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις (MA) στο Queen Mary University of London και διδάχθηκε δημιουργική γραφή σε προγράμματα του Κολλεγίου Αθηνών. Συνεργάστηκε με τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πλέον συνεργάζεται με εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσίας ως πιστοποιημένη σύμβουλος επενδύσεων. Το 2011 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο το παραμύθι της Το παραπονεμένο μακό. Tην περίοδο 2016-2018 αρθρογραφούσε στη Huffington Post.
 
Το Pro bono είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου