Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΣ ΚΑΨΩΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024

 


α. 1.06. 1.07.2024:  Εκπαιδευτική συνεργασία με το Emmanuel College της Βοστώνης. Φιλοξενία Θερινού Σεμιναρίου Πολιτικών Επιστημών  στο πλαίσιο του πανεπιστημιακού προγράμματος “Εastern Μediterranean Security Studies Program”. Η συμμετοχή του Ιδρύματος στο πρόγραμμα είναι ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα μαθημάτων Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

 

β. 12-13.06.2024. Διήμερο Μουσικό Φεστιβάλ του Συγκροτήματος Μάνου Τρυπιά (“TrypArt”) στον υπαίθριο χώρο της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών- Ιδρύματος Καψωμένου, αφιερωμένο στη μνήμη του μουσουργού Δημήτρη Καψωμένου για τα 20 χρόνια από την εκδημία του, στο πλαίσιο του Αφιερώματος: «2024. Έτος Μνήμης των Κτητόρων του Ιδρύματος Καψωμένου». Ώρα έναρξης 19.00.

Πρόγραμμα

   Πρώτη μέρα, 12.6.24: The Knife Street Stompers, Μουσικές από την Νέα Ορλεάνη –

    Veil Omega, Μελωδικό Death Metal – Μάνος Τρυπιάς κι ο Αυτοσχέδιος μηχανισμός,          ˙   Τραγούδια από την δισκογραφία του Μάνου – Διαχρονικά ακούσματα της ελληνικής       ˙      ροκ σκηνής.

Δεύτερη μέρα, 13.6.24: Λεωνίδας Μανωλακάκης κιθάρα-Τραγούδι κι η Αρετούσα Κολλιντζα Πιάνο – Κώστας Αποστολάτος και η μουσική του ομάδα, σε παλιές και νέες μουσικές συνθέσεις του – Το γλέντι των Ασκελετούρ με μουσικές από όλη την Ελλάδα.

 

Workshop: Διονύσης Μανουσάκης, "Ο ήχος στις ζωντανές εμφανίσεις" – Μιχάλης Μήνας, "Η σκηνική παρουσία κι η υποκριτική στο μοντέρνο τραγούδι" Νίκος Λάππας,  "Χροιές φωνές και χρώματα".

 

γ. 10-11-12.07.2024. 10ο Διεθνές Μουσικό  Φεστιβάλ Κρήτης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο PRAXIS (Μαρία Μανουσάκη): Νωπήγια Πέτρινο θέατρο -  Πύργος Αλικιανού: Ίδρυμα Καψωμένου – Αρχαία Άπτερα.

 

Πρόγραμμα 11ης Ιουλίου 2024 (Υπαίθριος χώρος Εταιρείας Κρητικών Σπουδών- Ιδρύματος Καψωμένου): Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων

- ΤΕΤΡΑΗΧΟΜαρία Μανουσάκη - Κυριάκος Σταυριανουδάκης- Ρενιέρης - Λουφαρδάκης

 

δ. 6.08.2024: Ημερίδα για το έργο της πεζογράφου Αρτεμισίας Χαριτάκη – Καψωμένου, Σειρά «Πεζογράφοι της εντοπιότητας», στο πλαίσιο του Αφιερώματος: «2024. Έτος Μνήμης των Κτητόρων του Ιδρύματος Καψωμένου». Στο ίδιο πλαίσιο προγραμματίζεται έκδοση Ανθολογίας από τα Διηγήματα και Νουβέλες της συγγραφέως.

ε. 12-13.10.2024. Διημερίδα αφιερωμένη στη συγγραφική, εκπαιδευτική και πολιτική δράση του Γεωργίου Δ. Καψωμένου, στο πλαίσιο του Αφιερώματος: «2024. Έτος Μνήμης των Κτητόρων του Ιδρύματος Καψωμένου». Στο ίδιο πλαίσιο προγραμματίζεται η έναρξη της έκδοσης των καταλοίπων του Γεωργίου Δ. Καψωμένου. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου