Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Μάκης Δασκαλάκης

 


Εφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος πλοίαρχος Θεμιστοκλής Δασκαλάκης, καπετάν Μάκης για τους φίλους του, ένας άνθρωπος κόσμημα για τον χώρο της ναυτιλίας, έντιμος, αγωνιστής, που ξεχώρισε για το ήθος του, τον ανθρωπισμό του και τον επαγγελματισμό του. Τον γνώρισα για λίγο, αλλά ουκ εν τω πολλώ το ευ : Ήταν άνθρωπος εγκάρδιος, ζούσε όπως κι εγώ την παρέα των ναυτικών, ήτανε ντόμπρος, χαρισματικός, φιλικός με όλους. Για τα μετά τον θάνατό του, είχε διδάξει ήθος και ανθρωπιά, καθώς είχε υπογράψει ως «μόνιμη εντολή πλοιάρχου» να δωρίσει το σώμα του στο Τμήμα Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για εκπαίδευση των φοιτητων.

«Δάσκαλος και μετά θάνατον», έγραψε η οικογένειά του στο FB. «Ο αγαπημένος όλων μας έφυγε από αυτή τη ζωή μετά από μια παλικαρίσια μάχη με την καρδιακή του ανεπάρκεια που κράτησε πάνω από 10 χρόνια. Καλό του ταξίδι στο φως».

Ο Μάκης Δασκαλάκης εργάστηκε ως πλοίαρχος σε κρουαζιερόπλοια επί σειρά ετών και διετέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα διευθυντής Σπουδών στην Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου. Είχε διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου Πλοηγών Ελλάδος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Πλοηγών Ευρώπης και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.

Τη θλίψη τους για την απώλεια του καπετάν Μάκη εξέφρασαν η ΠΝΟ και η Πανελλήνια Ενωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), τονίζοντας ότι προσέφερε μέγιστες υπηρεσίες στη ναυτεργατική οικογένεια. «Καλό ταξίδι, δάσκαλε, θα σε θυμόμαστε πάντα με σεβασμό», τονίζουν οι συνάδελφοί του πλοίαρχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου