Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Carmela Lorusso :_ "Fayum"_Εγκαυστική πάνω σε καουτσούκ



  Ανασκάπτοντας τις δεύτερες σκέψεις του καλλιτέχνη
3Quarters_Αγ.Δημητρίου 29_Ψυρρή_Αθήνα
Εγκαίνια: 6 Φεβρουαρίου, 7-9 μ.μ.  
Διάρκεια έκθεσης: 7-8-9 Φεβρουαρίου 2019. Ωρες λειτουργίας: 12-8 μ.μ.

 

Γνωστά στους Ελληνες φιλότεχνους είναι τα συγκλονιστικά πορτραίτα που αποκαλούμε Φαγιούμ από τον τόπο ανακάλυψης τους στην Αίγυπτο και δεν χρειάζονται ίσως περισσότερες συστάσεις. Αυτά αποτελούν την αφετηρία της εικαστικού από το Μιλάνο, Καρμέλα Λορούσο - Φιλοξενούμενης Εικαστικού της ιδιωτικής πρωτοβουλίας FaveLAB, για να αναζητήσει μέσω μιας "εικαστικής ακτινογραφίας" τους όσα εξακολουθούν να ενώνουν σήμερα το παρελθόν με το παρόν.

 

Κεντρικό σημείο των έργων που παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση Φαγιούμ στο show room/εργαστήριο/innovative hub 3Quarters στο κέντρο της Αθήνας είναι η ανίχνευση των μυστικών και της διάθεσης του ίδιου του καλλιτέχνη ενώπιον των στόχων του ή ακόμα και εις πείσμα αυτών. Για να αποδώσει αυτή τη διάθεση επιστρατεύει την τεχνολογία, αλλά και την τεχνική που προηγήθηκε της ελαιογραφίας, την εγκαυστική, γνωστή σε εμάς από την τέχνη των Ορθόδοξων εικόνων.

 

Η Lorousso "γράφει πάνω σε καουτσούκ για να υπογραμμίσει τη δύναμη του αρχαίου πνεύματος να υπερβαίνει τα όρια της εποχής του, να είναι πάντα σύγχρονο και διαρκώς προοδεύον. Η Lorusso, απόφοιτος της Ακαδημίας των Καλών Τεχνών Brera/Milano (γλυπτική) και κάτοχος πολλών διακρίσεων και βραβείων, είναι φιλοξενούμενη εικαστικός (Artist In Residence) στο διεθνές πρόγραμμα One Artist A Week που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στην Αθήνα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου