Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Σωματείο Εργαζομένων στα Public

 

 ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

 

Ενάντια στα κλεισίματα καταστημάτων και τις απολύσεις!

 

Για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια!

 

Πρόσφατα οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες των καταστημάτων Public Ψυχικού και Public Αιγάλεω ενημερώθηκαν ότι πρόκειται να κλείσουν μέχρι το τέλος του μήνα. Τα κλεισίματα αυτά έρχονται να προστεθούν στο κλείσιμο πέρυσι των καταστημάτων Public Αγρινίου, Άργους, Καλλιθέας και Χαλανδρίου και την απαράδεκτη απόλυση δεκάδων συναδέλφων, ενώ τα καταστήματα αυτά «έπιαναν» τις οικονομικές στοχοθεσίες που η ίδια η διοίκηση έθετε, όπως είχαμε καταγγείλει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας.

Μάλιστα για άλλη μια φορά η εταιρεία εμπαίζει τους εργαζόμενούς της και απαξιώνει τις αγωνίες τους αφού το τέλος του μήνα πλησιάζει και ενώ οι συνάδελφοι εργάζονται για το «άδειασμα» και τη μεταφορά των καταστημάτων κανείς δεν τους απαντά αν και σε ποιο κατάστημα πρόκειται να εργαστούν από εδώ και πέρα λέγοντάς τους να μαζέψουν πρώτα το κατάστημα και μετά θα τους πουν τι θα τους κάνουν…

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, το κακό προηγούμενο και την χειρότερη όπως όλα δείχνουν συνέχεια και με δεδομένο επίσης ότι οι συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα καταστημάτων θα συνεχιστούν με βάση και τα λεγόμενα της διοίκησης της εταιρείας η οποία έχει σκοπό να κλείσει όλα τα μικρά καταστήματά της μέχρι του χρόνου για να απομείνουν μόνο τα μεγάλα υπερκαταστήματα, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι:

1) Κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί επειδή λόγω των συγχωνεύσεων «περισσεύει». Είτε από αυτούς που δουλεύουν στα καταστήματα που κλείνουν είτε από όσους δουλεύουν στα καταστήματα προορισμού. Είτε πριν την συγχώνευση, είτε μέρες ή και μήνες μετά από αυτήν.

2) Καμία θέση εργασίας να μην χαθεί, να μην πραγματοποιηθούν απολύσεις των συναδέλφων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διαμέσου της μη ανανέωσης των συμβάσεων τους όταν αυτές λήξουν.

3) Όλοι οι συνάδελφοι να μεταφερθούν σε καταστήματα της επιλογής τους.

Δεν θα πρέπει να ανεχόμαστε  να ζούμε με την αγωνία αν θα έχουμε να φάμε, για το ποιος θα είναι ο επόμενος που θα απολυθεί ή αν θα μας στείλουν σε καμιά «παραμεθόριο».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απεργήσουν στις 28 Φλεβάρη και να οργανωθούν στο σωματείο μας για:

 – Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.

– Πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρης στελέχωση όλων των καταστημάτων, τμημάτων και πόστων.

– Αυξήσεις στους μισθούς Καταβολή τριετιών με βάση τον πραγματικό χρόνο εργασίας – Υπογραφή ΣΣΕ.

 

 

Καμιά συνάδελφος μόνη της, κανένας συνάδελφος μόνος του!

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία RetailWorld A.E.- Καταστήματα Public

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου