Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ψηφιακά Όνειρα” στον Πολυχώρο Vault





Ο Πολυχώρος Vault  (Μελενίκου 26, Βοτανικός) παρουσιάζει από το Σάββατο 1 Μαρτίου την έκθεση Ψηφιακής Φωτογραφίας του Πέτρου Βαζακόπουλου με τίτλο “Digital Dreams -Ψηφιακά Όνειρα”.





Σημείωμα  του δημιουργού:



Η έκθεση με τίτλο “Ψηφιακά όνειρα - Digital Dreams” έχει σκοπό να αναδείξει μέσα απο τη μοντέρνα ψηφιακή τεχνολογία το ονειρικό, ματαιόδοξο αλλά και απόμακρο μέλλον :  Την ομορφιά που έχει χαθεί, τις βασικές αξίες και τις ελπίδες που έχουν χάσει το νόημά τους καθώς και ότι η τεχνολογία για  μία ακόμη φορά δε μας βοηθάει αλλά φαίνεται κι αυτή ξεπερασμένη, χωρίς να έχει υπάρξει, καθώς μολύνει το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο.

Ο άνθρωπος σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει καθώς έχει χαθεί μαζί με τις αξίες του.



Η τεχνοτροπία που χρησιμοποιείται είναι ένα πιο μοντέρνο κολλάζ - σύνθεση φωτογραφίας σε κομπιούτερ χρησιμοποιώντας τα πιό απλά φίλτρα όπως χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι, χωρίς  χρήση ειδικών εφέ.

Υπάρχει ένα παιχνίδι απλής σύνθεσης φωτογραφίας και ταιριάσματος χρωμάτων για να επιτευχθεί ένα απλό αποτέλεσμα αλλά και να δημιουργηθεί ένα νέο θέμα μέσα από τα παλαιότερα.



Bασικός μου σκοπός είναι να δημιουργήσω στον θεατή μία αίσθηση του τι είμαστε και που πάμε αλλά και ότι υπάρχει και ομορφιά μέσα στον καμβά της ζωής.




Ο Πέτρος Βαζακόπουλος γεννήθηκε το  1977. Σπούδασε Σκιτσογραφία , Ζωγραφική, Σκηνοθεσία, Animation στη σχολή Ορνεράκη, όπου και αποφοίτησε το 1998. Το 2005 τελείωσε  σχολή Ρεφλεξολογίας.



Έχει κάνει 2 εκθέσεις ψηφιακής Ζωγραφικής το 2001 και 2002. Το 1999 έχει πάρει έναν έπαινο σε Ζωγραφική σε Ελεύθερο σχέδιο από τον Φιλλολογικό σύλλογο ''Παρνασσού''. Το 2011 διακρίθηκε ένα έργο του ανάμεσα στα δέκα τελικά απο την ''Ελληνική επιτροπή της Ουνέσκο'' σε ετήσιο διαγωνισμό και την επόμενη χρονιά διακρίθηκαν 2 δικά του απο τα δέκα τελικά έργα. Το 2002 ξεκίνησε συνεργασία με το ''Αφισσόραμα'' και από το 2010 συνεργάζεται με την εταιρία ''Bizart''. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στο περιοδικό '' Traction ''. Θέματα που έχει ασχοληθεί είναι η δεκαετία του 60 και χρώματα της εποχής, Αρχαία Ελλάδα, συνθέσεις με αυτοκίνητα, Ουρανοξύστες, θέματα Νουαρ, Μέλλον, Χορός, Σπόρ.



Προσωπική Ιστοσελίδα : http://www.digitalscapes.gr/

Καθημερινά 19:00 - 23:00 από 1 έως 15 Μαρτίου

Είσοδος Ελεύθερη

Εγκαίνια Έκθεσης Σάββατο 1 Μαρτίου μετά 21:30




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου